BASAR

Regals amb molt de gust

Als Reis d'Orient els podem demanar una 'tablet' o un capritx gurmet. Nosaltres preferim la segona cosa. Aquesta és la nostra selecció

caviar-nacarii

caviar-nacarii

3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

CAVIAR NACARII TRADICIÓ

Per a glamur en una taula festiva, el caviar. Nacarii comercialitza ­ca­viar fresc. Són ous d’entre 2,5 i 3 mil·límetres de diàmetre d’esturió siberià criat a la Vall d’Aran. En llaunes de 10, 30, 50, 100, 250, 500 grams i d’un quilo. De 22 a 2.000 €.


FORMATGE BLAU DE CABRA JACQUIN

Aquest 'bleu de chèvre' tou és bo sol o a sobre un cracker d’alfàbrega i un chutney de pera. Marida’l amb vi blanc dolç tipus moscatell o sauternes. Can Luc (Berga, 4). 29,70 € (1 quilo).


SUPREMA DE SALMÓ FUMAT, D'AHUMADOS DOMÍNGUEZ

Ahumados Domínguez té una suprema de salmó fumat durant cinc dies que es pot menjar de forma divertida: en un poké bowl, plat hawaià a base d’arròs blanc, peix i altres ­ingredients tipus alvocat, cogombre o quinoa. 6,5 € (100 g).


'FOIE' AMB TORRONS MITJANS

¿És un torró? ¿És un fuagràs? ¡No! És l’última creació de Mitjans, que ha sigut elaborada amb un 95% de ­fetges d’ànec emulsionats fins a ­aconseguir una pasta fina i compacta. Per preparar el mi-cuit, els fetges se salpebren, s’hi afegeix licor i es couen. 18 € (140 grams).


'LA MÀGIA DE LA CUINA', DE CARME RUSCALLEDA

Carme Ruscalleda ­mostra en aquest llibre il·lustrat per Pilarín Ba­yés i editat per Bridge la seva inspiració en la ­naturalesa, el paisatge del seu entorn i la matèria primera. Una bona manera d’introduir-se en el món dels aliments, la nutrició i la salut, ­viatjar per diferents cultures culinàries i conèixer les tècniques de cuina més modernes a través de més de 200 receptes. 24 €.

 


OLI D'OLIVA VERGE EXTRA AUBOCASSA 2017-2018

L’anyada 2017-2018 ha sigut d’excel·lent qualitat. Resultat: un oli d’arbequina 100% verd groguenc, amb intenses aromes de cítrics, herbes verdes, tomàquet, fruita i ametlla ­verda, i sabor delicat i intens amb un lleuger picant. 19,90 €.

 


'LA GUIA DE VINS DE CATALUNYA 2018'

Aquesta obra escrita per Jordi Alcover i Sílvia ­Naranjo (Cossetània) classifica, tasta i ­puntua a cegues 1.450 vins catalans ­procedents de 280 ­cellers de 12 deno­minacions d’origen. La guia compleix 10 anys i ja des del llançament de la primera, el 2008, s’ha convertit en una bona radiografia del panorama vitivinícola català. 19,90 €.

 


TSAREVNA, DE KUSMI TEA

Kusmi Tea llança un te en una capsa revestida d’or, com els joiers on les princeses guardaven els seus tresors. De fet, es diu Tsarevna en record a les filles dels tsars russos, que eren conegudes per aquest nom. Presenta aromes de taronja, vainilla i ametlla, que aporten dolçor a una base de te negre especiat millorat amb un toc natural de regalèssia dolça. 

26,50 € (capsa de 200 

 


CINZANO ROSSO 1757

Posats a prendre un vermut, que tingui pedigrí. I a Cinzano n’hi sobra, perquè va ser creat el 1757. Una bona manera d’acomiadar l’any del seu 260è aniversari amb el top de la seva gamma, anomenat 1757. A disfrutar com a aperitiu, només amb gel i una rodanxa de taronja o llimona, o com a ingredient en còctels com el negroni, l’americà o el boulevardier. 10,15 €.

 


LICOR DE CREMA D'ARRÒS SEGADORS DEL DELTA

Ahumados Domínguez té una suprema de salmó fumat durant cinc dies que es pot menjar de forma divertida: en un poké bowl, plat hawaià a base d’arròs blanc, peix i altres ­ingredients tipus alvocat, cogombre o quinoa. 6,5 € (100 g).

 


EFECTE BRUT NATURE RESERVA 3 2013, D'ALBET I NOYA

Les papallones embelleixen les vinyes ecològiques d’Albet i Noya perquè estan lliures de productes químics. Ara decoren les seves ampolles, com la d’aquest cava (macabeu, parellada, chardonnay i xarel·lo) envellit durant 30 mesos. 13,8 €.

Notícies relacionades

 


FINCAS DE GANUZA 2011, DE BODEGAS REMÍREZ DE GANUZA

La riojana Remírez de Ganuza estrena etiqueta con este reserva (24 meses en barrica nueva) que huele a fruta confitada y tiene una boca redonda, sabrosa y fresca. 28 €.