la recepta de la meva vida

Recepta d'escudella i carn d'olla de Carlos Alconchel i David Rodríguez

"Aquest plat típic nadalenc és una de les nostres especialitats, que oferim en un menú cada dimarts i dimecres al migdia"

1
Es llegeix en minuts
Carlos Alconchel i David Rodríguez (Windsor)

INGREDIENTS PER A L'ESCUDELLA

- 1 col

- 1 xirivia

- 2 pastanagues

- 1 ceba

- 1 careta de porc

- 1 jarret de vedella de 600 g

- 600 g de carn magra de porc

- 400 g de papada de porc

- 1 peu de porc

- 1 gallina

- 2 carcasses de pollastre

- 50 g de sagí (greix animal, en aquest cas de be)

- 1 os de pernil (com més fresc millor)

- 2 o 3 ossos d'espinada

- 1 braó de vedella

PREPARACIÓ DE L'ESCUDELLA

1. Col·loquem tots els ingredients en una olla molt grossa. L’omplim amb aigua freda i la portem a ebullició. La deixem bullir unes 6-8 hores i anem escumejant la brutícia que suri.

2. A l’acabar la cocció, colem el caldo per coure-hi pasta (recomanem els galets).


CIGRONS

INGREDIENTS

- 1 kg de cigrons

PREPARACIÓ

1. Posem els cigrons en remull en aigua freda amb una cullerada de bicarbonat durant unes 10 hores. Els escorrem i els introduïm (dins d’una malla per no perdre’ls durant la cocció) dins l’olla on s’està coent l’escudella per coure’ls en aproximadament una hora i mitja. Anem-los tastant, perquè no hi ha dues coccions iguals.


INGREDIENTS PER A LA PILOTA DEL CALDO

- 1 kg de papada de porc picada

- 125 g de vedella picada

- 200 g de carn magra de porc picada

- 2 grans d’all laminats

- 100 g d’espinacs

- 4 ous

- 500 cl de llet

- Sal i pebre

- 4 llesques de pa de motllo sense crosta

- 100 g de pinyons

PREPARACIÓ DE LA PILOTA

1. Posem en remull el pa amb la llet.

2. Saltem en una paella els alls amb els pinyons fins que es daurin una mica i després hi afegim els espinacs.

3. Ho col·loquem al mateix bol amb la llet i el pa i i hi afegim les carns i els ous. 

4. Ho condimentem bé (sal i pebre) i ho barregem bé amb les mans fins a aconseguir una massa homogènia amb la qual fem boles tipus pilota o al gust i les passem per farina blanca. Les bullim amb el caldo de l’escudella fins que estiguin cuites i les reservem.


PRESENTACIÓ

Notícies relacionades

1. Disposem la carn i les verdures amb el llegum en una safata. 

2. Servim primer l’escudella amb els galets i, com a segon plat, les viandes acompanyades del millor oli verge i un molinet de pebre fresc.

Temes:

Cuiners