UNES BARRES BEN DOLCES

Els 5 torrons preferits d'Albert Adrià

El xef, que va ser reboster d'El Bulli i el 2015 el van elegir Millor Pastisser del Món, passaria els dies de Nadal amb aquestes 5 creacions

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

SUFLÉ D'AMETLLES, DE TORRONS VICENS

«Aquest és l’hòstia. L’ha fet Ángel Velasco pare. És un torró d’Agramunt (a base d’ametlla) al qual introdueix aire mentre s’està solidificant, de manera que fa un torró suflé. Les bombolles d’aire queden retingudes i així incrementa el volum i canvia la textura, que és molt més lleugera. És la innovació més bèstia que he vist mai en un torró. Em sembla una genialitat. Un supervendes».


DE CROISSANT, DE VALLFLORIDA XOCOLATERS

«L’amic Lluís Costa fa un torró de croissant dels millors que he menjat mai. Torra i caramel·litza el croissant, el talla i l’introdueix en una trufa de praliné de xocolata perquè es conservi més bé. ¡El més divertit és que té forma de croissant!». 


DE VAINILLA, GERDS I YUZU, D'ORIOL BALAGUER

«Oriol Balaguer introdueix la pasta de fruites en un torró, cosa que no és habitual, de manera que està innovant en el marc de la tradició. Amb aquest ingredient fa més fresc el torró, encara que no més lleuger perquè segueix tenint molt sucre. I l’Oriol és una garantia, tot el que fa ho fa bé».


DE PA, OLI I XOCOLATA, DE TORRONS VICENS

«L’he fet jo i estic molt content amb el resultat. A més, està agradant molt: porta pa torrat, oli d’oliva verge extra i sal barrejats amb una trufa. Juga amb la tradició (la típica xocolata amb pa, oli i sal) i la innovació (en format torró)».


Notícies relacionades

DE CREMA TORRADA, DE CHRISTIAN ESCRIBÀ

«Vaig començar a treballar amb els Escribà i encara tinc el record de com feia aquest torró amb ells i sobretot l’olor de crema quan obríem els calaixos on els guardàvem. Sempre amb productes de primera qualitat, un fet innegociable per a ells».