AMB MOLT DE GUST

Els 5 restaurants preferits del xef Xavier Jovells

Els 5 restaurants preferits del xef Xavier Jovells

JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Xavier Jovells va mamar la bona cuina a Can Pineda, el restaurant de la seva família. El que hi va aprendre ho va aplicar després a Els Tres Porquets, a la Floreta i, ara, a La Volàtil, on marida els seus plats amb vins naturals. El xef desvela els seus cinc locals preferits.


Joan i Toni Boneta. JOAN CORTADELLAS

CAN BONETA

Plats senzills i vins catalans

Un descobriment per a mi. Un arquitecte que va estudiar cuina un parell d’anys al Hoffman fa plats senzills i elaborats amb una relació qualitat-preu espectacular. Un menjador petit i una carta de vins només catalans. Em torna boig el melós de vedella i el 'carpaccio' de gambes amb pistatxos i ceps. Balmes, 139..


LA GRAELLA

Cuina de tota la vida

Hi vaig des de fa anys. És petitó i serveix cuina de tota la vida, gustosa i sense coses rares, com un boníssim lluç a la donostiarra. Em recorda el Can Pineda de fa 20 anys, que treballa segons el producte que té aquell dia. Diputació, 333.


JOAN PUIG

GRANJA ELENA

Bons esmorzars de forquilla

Alta cuina de barri, com diuen ells. Cuiden el producte, i la sala és molt petita. Qualsevol cosa que mengis en aquest local és boníssima. I als matins pots fer un esmorzar de forquilla, ja sigui un filet o uns bolets. Passeig de la Zona Franca, 228.


JOAN CORTADELLAS

BONANOVA

Un arròs de colomí boníssim

Ha fet un canvi molt interessant amb Carlos Herrero a la cuina, que li ha donat nous aires. Al treballar productes més assequibles, el preu és més moderat. El local és molt xulo i el tracte molt bo. Ah, i l’arròs de colomí, excel·lent. Sant Gervasi de Cassoles, 103.


EL PARADOR DE SANT JUST

Notícies relacionades

Tradicional però modern

Cuina tradicional amb tocs moderns en un lloc agradable i amb bona relació qualitat-preu. Fa coses divertides, com un còctel de gambes amb una salsa especial, i molt bones, com la tonyina, sobretot el tataki amb espècies. Rambla de Sant Just, 25 (Sant Just Desvern).