luxe assequible

Homenatge al vi a copes

El Petit Celler obre el 15 de setembre Tribut, on servirà 250 grans ampolles en dosis

tribut

tribut / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Per si no fos prou reclam un celler amb més de 3.000 referències que es poden comprar i beure in situ i una experiència de 20 anys venent vins de tota classe i condició (algunes són autèntiques joies), El Petit Celler (Beethoven, 8) afegeix ara a la seva oferta ­Tribut, un bar de vins on es podran tastar a copes grans creacions, com ­L'Ermita, Pingus, Vega Sicilia, Châteu Margaux, Krug, Dom Pérignon...

A partir del 15 de setembre, estaran a disposició dels clients més de 250 vins 'top', alguns autèntiques rareses, molt difícils de trobar, descatalogades fins i tot. Molts es guarden a l'anomenada Caixa Forta de l'establiment, un racó on descansen les ampolles més desitjades del món i que es diu així perquè al seu dia va ser l'autèntica caixa cuirassada de la sucursal bancària que hi havia abans. La carta canviarà cada mig any.

Copes a partir de tres euros

Notícies relacionades

Els preus de les copes (en realitat, 3 o 6 centilitres -mitja copa-) seran proporcionals als de cada ampolla; gairebé la meitat costaran tres euros encara que n'hi haurà alguna per 200. Els tragos que servirà el sommelier Bernat Martínez es podran acompanyar amb pernil i embotits de Joselito, tonyina de Balfegó, salmó fumat de Carpier, ostres franceses i un carro de formatges.

"El poc que donem per menjar ha de tenir el mateix nivell que el que donem per beure. Però aquí el protagonista és el vi. I el convertim en un luxe assequible perquè volem potenciar la cultura del vi. Per a nosaltres seria més fàcil vendre aquestes ampolles per internet a compradors asiàtics", comenta Sebastià Lozano, fundador d'El Petit Celler, que ha afegit una vermuteria a peu de carrer, on serviran conserves i una selecció de 50 vermuts, i una sala privada on abans hi havia un magatzem.