On Catalunya

BARCELONA 'DETOX'

14 locals 'healthy' on depurar els excessos de l'estiu

Recupera la salut després de les vacances sense necessitat de transfusions de sang com Mick Jagger

Recupera la salut després de les vacances sense necessitat de transfusions de sang com Mick Jagger

Restaurants detox a Barcelona - On Barcelona / MONTSERRAT COMESAÑA

7
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Un mes sencer engolint greix a palades, bevent alcohol com si l'Apocalipsi fos imminent i castigant el teu organisme amb tota mena de substàncies exòtiques. Necessites una depuració del més pur estil Mick Jagger, però amb aquesta llista no et farà falta cap transfusió.

Poca broma. La pulsió per la gastronomia saludable ha deixat de ser una moda passatgera a Barcelona. Augmenta el nombre de restaurants que aposten per la nostra salut i basen les seves cartes en productes de l'hort. Se sofistiquen receptes que en altres temps haurien resultat avorrides. S'emmascaren vegetals amb salses impossibles. Definitivament, sembla que a Barcelona hi ha vida més enllà de Teresa Carles i Flax & Kale.

— 1 —

CÉLERI

EPIFANIES VEGETALS 

El xef Xavier Pellicer té clar que els vegetals es poden convertir en objecte de luxúria gastronòmica. La carta de Céleri es basa en diverses verdures de temporada que es preparen per satisfer tota mena de paladars: vegetarians, vegans i devoradors de proteïna animal. Cuina saludable, lleugera i de gran qualitat. Amb producte de proximitat, una execució digna d’un restaurant top i un dels millors gaspatxos de Barcelona. Benvinguts a Céleri: una dimensió paral·lela on un simple plat de mongetes tendres amb patates es converteix en una epifania. 

Passatge Marimon, 5. Tel.: 93 252 95 94.


— 2 —

SOPA

UNA 'CRUDITÉ' A LA MEVA SOPA 

El combo «sa, vegetarià i amb sabor» no té per què ser sinònim de car. A Sopa s’han entestat a alimentar-te amb amanides, sopes, cremes o plats calents que t’ajudaran a recuperar la salut i són compatibles amb l’erm en què s’ha convertit el teu compte corrent (a penes 10 euros el menú de migdia). També hi ha opcions veganes i alguns plats ofereixen flaixos macrobiòtics, per si pertanys a la branca dura de la verdor. So-pa: dues síl·labes que el teu estómac i la teva targeta de crèdit rebran amb espanta-sogres i confeti. 

Roc Boronat, 114. Tel.: 93 309 56 76.


— 3 —

THE GREENHOUSE

Xurro amb gelat de fava 'tonka' de The Greenhouse. CECILIA DÍAZ BETZ

HORT PER A PALADARS FINS 

Ubicat a la planta baixa del cèntric hotel Pulitzer, aquest jove espai cedeix els focus a l’hort, encara que no renuncia a tocs de carn i peix en la seva carta. El xef Damien Bolger dibuixa una cuina ­creativa amb producte de temporada i de proximitat: verdures, tubercles i fruites (alguns desconeguts per al paladar barceloní) desfilen en plats Technicolor que primer es masteguen amb les parpelles. ¿Sabors potents i saludables en un espai ple de plantes i llum natural? A la Bíblia en diuen Paradís.

Bergara, 8. Tel.: 93 481 67 67.


— 4 —

RASOTERRA

Trinxat d'estiu amb maionesa de 'kimchi' i tomàquet confit de Rasoterra. POL MONTSERRAT / WANACLICK

VEGETALS PER A LES MASSES 

VEGETALS PER A LES MASSES. Si penses que els vegetals són més avorrits que una pel·lícula d’Isabel Coixet, a ­Rasoterra aconseguiran que estimis amb tota la teva ànima 'Mapa dels sons de Tòquio'. Aquest restaurant ubicat als intestins del barri Gòtic practica una cuina vegana vegetariana impecable, i mima el rebost a base de producte ­biològic, de temporada i de pro­ximitat. L’albergínia amb ou eco, el trinxat amb '­kimchi' o l’amanida de tomàquets haurien de ser suficients perquè saltin pels aires tots els teus recels anti­vegetarians. Interessant menú de migdia per menys de 15 euros i amb un plus reconfortant: zero remordiments de consciència postingesta.

Palau, 5. Tel.: 93 318 69 26.


— 5 —

THE JUICE HOUSE

Una taula ben assortida a The Juice House. DANIELA LUZZATTO

LA CASA DE LES VITAMINES 

Ets a la casa dels sucs. I no parlo dels sucs del cosí de Zumosol, sinó de beuratges 'cold ­pressed' plens de nutrients i vitamines; bombes de salut sense sucre afegit que són la punta de l’iceberg d’aquest temple de la conya 'healthy'. Amb una carta en què entren 'brunch', dinar, berenar i sopar, The Juice House t’ajudarà a recuperar la felicitat digestiva amb un mostrari de verdures i vegetals imponent. No renuncien al peix -deliciós ceviche amb matcha i salmó cruixent-, però el verd és el color. ¿Esmorzar? Un Green Bowl i un 'chupito' de gingebre amb mel, llimona i pebre de Caiena: el millor reconstituent després del sexe matutí.

Parlament,12. Tel.: 93 117 15 15.


— 6 —

VEGA RAW ORGÀNIC

VERDOR A L'HIPERMERCAT

¿El supermercat vegà definitiu? Poques botigues hi ha a Barcelona que acumulin tants productes per preservar el teu benestar. Pizzes veganes, gelats vegans, plats per emportar-se vegans, orxata vegana, amanides macrobiòtiques, embotits i formatges vegans, sucs 'cold pressed', Fritz Kola, fruita ecològica quilòmetre zero, pa ecològic… Una trinxera 'healthy' sense concessions, amb productes de proximitat de petits productors i al·lèrgia al gluten. Cada euro invertit, un pas més cap a la teva desintoxicació.

Pintor Fortuny, 24. Tel.: 93 302 35 67.


— 7 —

BEBO

Sucs 'cold pressed' de Bebo. ABDEL ABDELKADER

PREMSO PER TANT EXISTO 

Això dels sucs 'cold pressed' és un salt de fe: et creues les seves propietats miraculoses o no, així de senzill. El premsat en fred, sobre el paper, manté totes les propietats de la fruita i la verdura espremuda, i en aquest petit establiment de la plaça Francesc Macià es prenen molt seriosament aquesta tècnica. A les seves prestatgeries, hi trobaràs ampolles de colors vius per a tot el que et demani el ­'body'. Depuració, activació, energia, calma…, el que sigui perquè el teu organisme recuperi la 'joie de vivre'. Ah, també són experts en dietes 'detox': pregunta, beu i secreta d’una vegada tota la porqueria que portes dins.

Francesc Macià, 5. Tel.: 93 200 47 43.


— 8 —

IRADIER

EL·LÍPTICA I SOPARET 

Els interiors de cap per avall. Estiu dur. No ploris, la magnífica xef Laura Veraguas s’encarregarà de mimar-te amb una carta exempta de toxines. La seva és una cuina neta, meticulosa, amb producte de proximitat, supervisada per un nutricionista i preparada amb coccions saludables. A més, el local està ubicat a les instal·lacions d’un imponent gimnàs Metropolitan. Si no captes la indirecta, tenim un problema.

Escoles Pies, 105. Tel.: 93 254 00 55.


— 9 —

CAFÉ BLUEPROJECT

CRUDIVEGANS UNITED 

Busques la salut, però la salut costa, i a Blueproject començaràs a pagar… amb verdor. Apunta: cuina crudivegana amb tocs d’autor, i producte ecològic de temporada i de proximitat. No et confiïs: en aquest santuari 'veggie' no fan ni una sola concessió; les seves amanides, cremes i plats en cru són bombes de salut per a organismes en estat d’alerta, receptes radicals que es mantenen fidels als credos més ferris de la cuina 'raw'. En aquest cafè, només els cambrers, els clients i les mascotes són d’origen animal.

Princesa, 57. Tel.: 93 268 38 67. 


— 10 —

Espai Joliu

Ambient matiner a l'Espai Joliu. RICARD CUGAT

TERÀPIA AMB PLANTES 

En aquest oasi del Poblenou no només depuraràs el teu organisme, també depuraràs la teva ànima. Espai Joliu és una fusió de gastrobar healthy, cafeteria d’especia­litat i botiga de plantes… I la decoració és un somni: verdor i fusta es conjuguen amb una atmosfera somiadora, relaxada, perfecta per treure l’ordinador. Si t’has passat tot l’estiu esmorzant croissants de xocolata i coca-coles, aquí et tornaran a la vida amb torrades d’alvocat, entrepans vegetarians i vegans, cafè de màxima qualitat, lleugeríssims bagels i altres meravelles. Mola tant que t’hauran de treure del local amb gas lacrimogen.

Badajoz, 95.


— 11 i 12 —

BIOCENTER L'HORTET

VEGETARIANS VETERANS 

Aquestes dues institucions del vegetarianisme i derivats fa eons que cuiden els interiors de la seva clientela. Abans que els hípsters posessin de moda la neurosi 'healthy', Biocenter i L’Hortet -situats a escassos metres l’un de l’altre- ja dominaven amb mà de ferro la competició de la salut. Menjar vegetarià i vegà per a totes les butxaques, amb producte de notable qualitat i tota mena de facilitats per acolorir el menú del migdia. Tots dos tenen bufet lliure d’amanides, preus anticrisi i receptes elaborades, per fer-te oblidar que només estàs mastegant tubercles, llegums i verdures. Són la carrosseria alemanya del vegetarianisme ravalenc: fiabilitat en estat pur. 

Pintor Fortuny, 25. Tel: 93 301 45 83. / Pintor Fortuny, 32. Tel: 93 317 61 89.


— 13 —

THE GREEN SPOT

Pizza negra de The Green Spot. PAULA OSPINA

BARCELONETA SANA 

Vegetarià per a vegetarians. Vegetarià per a no-vegetarians. No t’estic vacil·lant, em remeto al joc de paraules del lema de The ­Green Spot, una de les poques trinxeres de la Barceloneta on no es resa a Sant Fritanga. Depura les teves castigades entranyes gràcies a la seva cuina mediterrània amb ingerències internacionals, elaborada amb una base de verdures, fruita seca, llegums, grans, fruita, ce­reals i flors, i servida i cuinada amb altes dosis d’imaginació. La carta és tan saludable com llarga, però el plat més exitós són les pizzes negres de carbó activat: no trucaràs a Domino’s mai més.

Reina Cristina, 12. Tel.: 93 802 55 65.


— 14—

4 AMB 5 MUJADES

'Sense callos', de 4 amb 5 Mujades. 

VEGETALS D'AUTOR 

Notícies relacionades

4 amb 5 Mujades (que comparteix carta amb Suculent) la proteïna animal es transforma en concentrats i salses que accentuen els sabors dels autèntics protagonistes: els vegetals. A 4 amb 5 juguen amb els teus sentits amb plats com els callos més bons i menys calòrics de la Rambla del Raval: amb un bolet en lloc de tripa… ¡i tot el seu sabor! El menú degustació més saludable de Barcelona.

Rambla del Raval, 45. Tel.: 93 681 50 93. 

Temes:

Restaurants