On Catalunya

GALA A MELBOURNE

El Celler de Can Roca, tercer millor restaurant del món

Eleven Madison Park, de Nova York, succeeix Osteria Francescana (Mòdena) al tron de la revista 'Restaurant'

Asador Etxebarri (Axpe), sisè, i Mugaritz (Sant Sebastià), novè, són els dos altres dos establiments espanyols al 'top ten'

lainz37940335 jordi and joan roca  r  of el celler de can roca in spain wi170405163029

lainz37940335 jordi and joan roca r of el celler de can roca in spain wi170405163029 / MAL FAIRCLOUGH

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio

Segueixen allà. Entre els millors. Perquè són els millors. Joan, Josep i Jordi Roca, el trípode que sosté El Celler de Can Roca, es mantenen a dalt de tot de la gastronomia mundial. No al primer lloc, però molt a prop de la cúspide. Tercers. Tant se val. ¿Com es mesura la diferència entre el número u i el tres?

El podi dels millors restaurants del món segons la llista que elabora la revista britànica 'Restaurant' és gairebé el mateix, però ha canviat. La classificació d'aquest 2017 ha quedat encapçalada per Eleven Madison Park (Nova York), que va ser bronze el 2016. L'ha seguit Osteria Francescana (Mòdena), que l'any passat va ocupar el tronOsteria Francescana. En tercer lloc, El Celler de Can Roca, segon l'any passat i primer el 2013 i 2015.

La classificació, en què participen 1.040 experts de tot el món, inclou dos restaurants espanyols més entre els 10 primers: Asador Etxebarri (Axpe), sisè, i Mugaritz (Sant Sebastià), novè, que havien sigut 10è i setè l'any anterior, respectivament.

TICKETS, 24è; ARZAK, 30è, I AZURMENDI, 38è

Tickets, d'Albert Adrià, ha pujat fins al 24è lloc (l'any passat va ser el 29è) i Arzak ha passat del 21è al 30è. Azurmendi ha baixat més, del 16è al 38è.

Durant la gala que s'ha celebrat al Royal Exhibition Building de Melbourne, s'ha reconegut especialment Disfrutar per la seva fulgurant trajectòria en només dos anys. En aquesta edició ha entrat en el número 54è. Fa uns dies, ‘Restaurant’ ja va publicar la llista del 51è al 100è. Hi figuraven tres restaurants espanyols: Nerua (Bilbao, 56è), que té una estrella Michelin, i els triestrellats Quique Dacosta (Dénia, 62è) i Martín Berasategui (Lasarte, 77è).

ELS XEFS ELEGEIXEN EL PERUÀ VIRGILIO MARTÍNEZ

A la gala s'ha homenatjat el britànic Heston Blumenthal (The Fat Duck i Dinner) per la seva trajectòria; Virgilio Martínez (Central, Perú) ha sigut distingit amb el premi Chef's Choice, el guardó que els cuiners donen a un dels seus col·legues, i l'eslovena Ana Ros ha sigut nomenada millor cuinera.

Festa a Barcelona

Barcelona acollirà al juny la festa dels 15 anys de la llista de 'Restaurant', i comptarà amb Ferran Adrià, els germans Roca, René Redzepi, Heston Blumenthal i Massimo Bottura, entre altres supercuiners. Una iniciativa que demostra el ganxo gastronòmic que té la capital catalana a nivell mundial.

Els responsables d'Eleven Madison Park estaven emocionats amb el reconeixement. "Fa set anys vam entrar a la llista de 'Restaurant', on hi havia els nostres herois. Ara són els nostres amics. Gràcies per creure en nosaltres, inspirar-nos i recolzar-nos". Així ha acabat el seu breu i sentit discurs Daniel Humm, xef d'Eleven Madison Park.

Notícies relacionades

Humm, que ha reivindicat la "sinceritat" com a ingredient principal dels plats, ha recordat que va començar a treballar com a cuiner fa 14 anys: "Llavors, ni en els meus somnis més salvatges m'havia imaginat en aquesta posició". 

Aquesta és la segona vegada que 'Restaurant' munta la gala fora de Londres, com havia fet sempre. L'any passat la va fer a Nova York i aquest, a Austràlia, tan gran és la popularitat que la seva llista ha aconseguit a nivell global.