HISTÒRIA GRÀFICA

La truita de patates és Déu

El xef David de Jorge i l'il·lustrador Javier Royo adoren aquest tòtem gastronòmic amb una divertida 'bíblia'

tortilla-patatas

tortilla-patatas

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Si hi ha un plat de la nostra gastronomia que es mereixi un llibre, és la truita de patates. Poc glamurosa, sí, però la sempre fidel companya de fatigues per fi té una obra a la seva altura, 'La tortilla de patatas (Debate): senzilla, divertida, sense pretensions però infal·lible. L’han fet el xef David de Jorge (també conegut com a Robin Food) i l’il·lustrador Javier Royo (Javirroyo), una parella que ja havia col·laborat a Martín Berasategui i David de Jorge, un llibre amb receptes dels dos cuiners il·lustrades per Royo. Després de l’èxit d’aquest volum, ara arriba aquesta obra.

El xef David de Jorge.

L'il·lustrador Javier Royo.

Que ningú esperi el típic llibre de cuina. Al contrari, està trufat d’entretinguts dibuixos i saltat amb comentaris que van des de la filosofia profunda (adoren aquest plat com si fos Déu) fins al surrealisme gamberro (hi apareixen extraterrestres).

'NO RECEPTES'

Notícies relacionades

I això no impedeix que 'La tortilla de patatas' sigui útil perquè no hi falten receptes. D’entrada, nou: de truita de patates, per descomptat, però amb bacallà, amb pebrots del piquillo, amb alls tendres, amb ropa vieja... I nou més d’acompanyants «d’altura» com el gaspatxo, l’amanida de ceba tendra i escarola, la maionesa... I fins i tot 'no receptes', com la truita de patates de gasolinera, una amb semen de peix, una altra de Ferran Adrià, i encara una altra de Karlos Arguiñano (als quals titllen de «terroristes de la truita de patata» en un altre capítol)... 

Sí, a aquest Déu gastro li faltava una bíblia com aquesta.