On Catalunya

NOVETAT EDITORIAL

18 quilos més per pair El Bulli

Phaidon recull en set toms i 2.720 pàgines les receptes creades entre el 2005 i el 2011

bulli

bulli

1
Es llegeix en minuts

El llegat d’El Bulli, tancat definitivament el 30 de juliol del 2011, ha quedat per fi documentat als últims set volums que recullen els plats que es van crear entre el 2005 i el 2011. Una obra mastodòntica si es valora pel pes: 18 quilos. O pel nombre de pàgines i il·lustracions que conté: 2.720 i 1.400, respectivament. Però en realitat es tracta d’un projecte que va més enllà, com tot el que té a veure amb el mític restaurant de Cala Montjoi, que ha deixat empremta en la manera de veure, fer i entendre la cuina, cosa que ha convençut centenars d’alumnes que ara porten aquelles tècniques, aquelles elaboracions, aquells conceptes als seus restaurants.

Els set toms, que surten a la venda aquest mes de novembre per 525 euros, completen el compendi que recull els 1.846 plats que va crear l’equip que van dirigir Ferran i Albert Adrià en comandita amb el desaparegut Juli Soler, entre el 1983 i el 2011. Entre el 2005 i el tancament del restaurant, van parir 750 receptes, que per primer cop estan disponibles en castellà (abans, aquesta monumental obra s’havia traduït i editat en xinès). Sens dubte, una obra amb la qual els fans de la cuina moderna i dels processos creatius culinaris es faran venir aigua a la boca.

En la nova entrega, editada per Phaidon, els volums de l’un al sis contenen fotografies i receptes de tots els plats elaborats cada temporada a l’emblemàtic restaurant, en què s’inclouen tota mena de detalls per crear cada component, notes i consells sobre ingredients difícils de trobar, noves tècniques i diferents tipus d’acabats i de presentació. Còctels, aperitius, tapes, prepostres, postres i morphings.

EL SETÈ VOLUM, DESCRIPTIU

Notícies relacionades

El setè tom d’aquest projecte tan grandiós analitza l’evolució d’El Bulli i el procés creatiu de Ferran Adrià, aprofundint en la manera com, gràcies a la investigació en nous productes, tècniques, eines i elaboracions, va ajudar a redefinir la gastronomia moderna de la qual beuen tants i tants cuiners avui dia a tot el món.

L’obra es publica ara que l’obertura del centre creatiu de cala Montjoi ElBulli1846 s’acosta. Amb aquests set toms es tanca a més a més definitivament una època i amb la Fundació d’El Bulli (ElBulli1846 en forma part) se n’obrirà una altra.