On Catalunya
LA RECEpTA de mercat
Tarta de higos frescos
Eduardo Martinez treballa a la parada Fruites i Verdures Eduard Faustí, al Mercat de la Vall d’Hebron (Vall d’Hebron, 130). El pastís Tatin és una de les receptes més conegudes de la cuina francesa. El seu nom fa honor a l’hotel Tatin, regentat per les germanes Tatin al sud d’Orleáns, on es va cuinar per primera vegada. El pastís es fa amb pomes però Eduardo aposta per fer servir figues.
INGREDIENTS
1 quilo de figues fresques
75 grams de sucre roig
75 grams de nous pelades
50 grams de mantega
1 làmina de pasta fullada
PREPARACIÓ
Peleu les figues i reserveu-les. En una paella profunda i ampla poseu-hi la mantega i el sucre a foc mitjà perquè es desfaci a poc a poc i es converteixi en caramel. Col·loqueu-hi les figues a sobre de manera que estiguin atapeïdes i deixeu-les coure durant deu minuts. Gireu-les una mica perquè agafin color. Apagueu el foc i col·loqueu les nous a sobre de les figues. Punxeu la massa amb l’ajuda d’una forquilla i cobriu els ingredients de la paella. De manera que el pastís quedi invertit. Fornegeu la paella a 180 graus durant 30 minuts.
Notícies relacionadesPRESENTACIÓ
Traieu-lo del forn i deixeu-lo reposar. Desemmotlleu-lo sobre un plat deixant la massa a sota i les figues a sobre. El pastís se serveix fred o temperat i es pot acompanyar amb gelat de vainilla.
- Salut pública Els metges avisen de l’expansió de la tinya entre els joves
-
- Al metatars Què és el neuroma de Morton, la malaltia que pateix Letizia: símptomes i causes
- Una història de superació "L’addicció va agafar les regnes de la meva vida"
- Camí de les urnes El PNB agita territori ‘abertzale’ en el seu intent d’evitar el sorpasso de Bildu
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- ¿Per què els espanyols som els únics europeus que utilitzem persianes?
- Dubtes tributaris ¿Cal declarar els bizums a Hisenda en la renda 2021-2022?
- Jubilació La Seguretat Social avisa: jubilar-se als 63 pot comportar penalitzacions
- Ruta Viatge al passat iber