On Catalunya

AVANTGUARDA DOLÇA

Els torrons també innoven

Escribà, Costa, Bordas, Rodríguez i Adrià revisen la tradició nadalenca

Torró amb fruita de Christian Escribà.

Torró amb fruita de Christian Escribà.

1
Es llegeix en minuts
F. I.
BARCELONA

La pastisseria moderna segueix elaborant torrons tradicionals, però amb un ull posat en l'avantguarda. Això han fet aquest any, entre altres, Christian Escribà, Albert Adrià, Jordi Bordas, Josep Maria Rodríguez i Lluís Costa. Escribà ha estrenat torrons «tradinnovadors», més lleugers, amb massapà combinat amb fruita i cremes de diversos sabors (fruita fresca, lemon pie, pinya i gianduja). Un concepte que va iniciar amb els panellets per «oferir noves sensacions mantenint l'essència d'aquestes postres tan tradicionals». «Ha arribat el moment de l'aposta definitiva perquè el torró es converteixi en unes postres durant tot l'any», explica Escribà, que també ha creat el torró català (massapà, capa de crema de llimona i cobert amb les quatre barres de la bandera catalana de gelée de gerds i crema catalana) i el torró d'aperitiu, en col·laboració amb Vermut Miró (pols d'ametlles, olives verdes, tomàquet liofilitzat, oli d'oliva i pols de vinagre balsàmic).

Albert Adrià, que l'any passat va llançar el de gintònic per a Torrons Vicens, ha creat en aquesta ocasió el de vermut (trufa de vermut, taronja i xocolata amarga) i el pastís de pastanaga (massapà, nous i glacejat de iogurt).

Notícies relacionades

Lluís Costa (pastisseria Vallflorida, a Sant Esteve de Palautordera), guanyador del concurs Millor Croissant Artesà 2015, presenta 25 varietats, amb el torró de croissant (amb forma de croissant) com a novetat. Ofereix altres torrons innovadors: de trossos de cacau amb pralinéd'avellana, de poma confitada amb set espècies, de cigaló, de ratafia i nous semitorrades, de mojito (com Rodríguez) i de gintònic.

Jordi Bordas, campió del món de pastisseria, ha fet per a Moritz el torró Born 17.14, que pren el nom de la cervesa lager Born 17.14, aromatitzada amb mel de gingebre, bergamota i cardamom, que en aquesta creació són ingredients que es barregen amb xocolata Elvesia de la República Dominicana.

Temes:

Gastronomia