On Catalunya

FESTIVAL culinari A CALLDETENES

Festassa de Jubany pels 20 anys del seu restaurant

El xef celebra a Can Jubany un sarau amb 300 convidats

Nandu Jubany i la seva dona, Anna Orte, amb l’equip de Can Jubany, dilluns passat, a Calldetenes.

Nandu Jubany i la seva dona, Anna Orte, amb l’equip de Can Jubany, dilluns passat, a Calldetenes. / MIQUEL COLL

1
Es llegeix en minuts
F. I. / CALLDETENES

Cada any, Catalunya celebra alguna festa gastronòmica per al record. El 2015 es recordarà sens dubte per la que va muntar Nandu Jubany dilluns al seu vaixell insígnia, al seu restaurant de Calldetenes, Can Jubany, que complia 20 anys. Així que el cuiner més hiperactiu del panorama culinari va decidir que havia de regalar-se -i regalar- un sarau en què no faltés res: ni els seus plats més representatius ni els convidats més il·lustres, tot això amenitzat amb música en directe. I així va ser, en dues tandes, de matí i tarda, per donar cabuda als més de 300 convidats.

Des d'amics anònims i famosos com el pilot dakarià Nani Roma (que presumeix de fer paelles molt bones) fins a proveïdors, periodistes i, és clar, cuiners amics. Perquè si una cosa té Jubany en la professió és l'afecte i el respecte dels seus col·legues. Ho van demostrar agafant el cotxe en direcció a Calldetenes estrelles de la talla de Joan Roca (El Celler de Can Roca), Albert Adrià (Tickets, Pakta, Hoja Santa), Fina Puigdevall (Les Cols), Oriol Castro (Disfrutar), Romain Fornell (Caelis), Oriol Ivern (Hisop), Marc Gascons (Els Tinars), Hideki Matsuhisa (Koy Shunka), Xavier Franco (Saüc), Josep Maria Freixa (Freixa Tradició), Òscar Manresa (Torre d'Alta Mar, Kauai), Ada Parellada (Semproniana), Juan Carlos Iglesias (un dels amos de Rías de Galicia, Espai Kru i Cañota Casa de Tapas)...

Notícies relacionades

Jubany i la seva dona, sòcia i còmplice, Anna Orte, van ser els amfitrions i van agafar el micròfon per agrair la feina del seu equip i proclamar: «Aquest és el restaurant que vam somiar fa 20 anys». Un somni  que ratifica la guia Michelin amb una estrella que a molts els sembla  poca cosa.

DOS NOUS ESPAIS / La festa també va ser una excusa per presentar en societat dues noves dependències a Can Jubany: un espai a la terrassa per fer aperitius i prendre cafè, i un laboratori de R+D a la planta baixa del restaurant, al costat de la cuina.