On Catalunya

iniciativa solidària

Roca, contra la fam infantil

El cuiner apadrina la campanya Restaurants contra la Fam

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Joan Roca és el padrí de la sisena edició de Restaurants contra la Fam, una campanya que del 15 de setembre al 15 de novembre pretén lluitar contra la desnutrició infantil recaptant diners per recolzar programes per prevenir, diagnosticar i tractar la desnutrició. La participació dels locals (encara que poden apuntar-s'hi fins al 31 de juliol) consisteix a seleccionar en la seva carta almenys un plat solidari (poden ser diversos plats o un menú). Cada vegada que un comensal demani aquest plat o menú, l'establiment destina entre 0,5 i 2 euros a Acció contra la Fam.

Notícies relacionades

Els clients també poden col·laborar de tres maneres amb aquesta iniciativa: sol·licitant els plats o menús solidaris, realitzant un donatiu a les guardioles instal·lades als locals col·laboradors o, sense necessitat de sortir de casa, enviant un SMS amb la paraula fam al 28010. El 2014 van col·laborar 700 establiments, que van aconseguir recollir 125.000 euros.

En anys anteriors, Ángel León, Mario Sandoval, Pepe Rodríguez i el desaparegut Darío Barrio han recolzat la campanya, que compta amb el suport de la Federació Espanyola d'Hostaleria i el patrocini de Makro i Cafés Candelas. «La desnutrició aguda és el segon motiu de mortalitat infantil tot i que les seves causes són conegudes i la seva solució és senzilla. Acció contra la Fam ens ofereix a xefs, hostalers i restauradors la possibilitat d'ajudar milers de nens convidant els ciutadans a alimentar amb nosaltres la seva solidaritat», assenyala Roca.