On Catalunya

no t’ho perdis

Mercats ambulants, marionetes, terror i altres plans per a aquest cap de setmana a Barcelona

Apunta’l a l’agenda: el Flea Market i els festivals Be Fresh i Terror Molins

Mercats ambulants, marionetes, terror i altres plans per a aquest cap de setmana a Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’artista brasilera Flávia Junqueira compon escenes on es combina el real i el fictici, el tangible i l’al·legòric, el futur i el present, i una desena més d’oxímorons que ara viatgen al Liceu (la Rambla, 51-59). En el Saló dels Miralls es pot contemplar l’exposició on es plasma la seva efímera instal·lació en el teatre, les grades del qual va omplir de globus com a contrast entre l’històric de l’edifici i la impermanència dels globus. Fins aquest diumenge, dia 13.


Una de les cares més reconeixibles del segell d’A. G. Cook, PC Music, punxa aquest divendres, a l’Astin de l’Apolo (Nou de la Rambla, 113). I, pujant les escales, a la seva festa germana, set de Trym.


El festival Be Fresh s’ha convertit en un pioner i promotor de l’art ‘queer’ nacional. Nascut a Madrid, ha donat plataforma a grans llegendes internacionals del món ‘drag’ que han compartit escenari amb estrelles emergents de l’esfera cultural LGTBI, des de travestis fins a ballarins i artistes pluridisciplinaris. Aquest diumenge, a l’Arena (ronda de Sant Pere, 19-21), el festival s’estrena a Barcelona després dels seus ‘sold out’ a la capital espanyola.


Aquest cap de setmana, tornen unes de les opcions més barates –i fins i tot sostenibles– per delectar-te amb el deliri capitalista prenadalenc: els mercats ambulants de segona mà. Aquest diumenge, a la plaça de Blanquerna (a prop de la parada de metro Drassanes), torna el Flea Market, un dels més famosos de la ciutat, especialitzat en venda de segona mà, sigui el que sigui, des de la taula dels seixanta del pis de la teva àvia fins aquell jersei que es va comprar el teu pare en el seu viatge de noces.


Promet ser un dels fenòmens de l’any. L’estrena de la segona entrega de ‘Black Panther’ (a partir d’avui en cines), apunta a convertir-se en el ‘blockbuster’ de la tardor. Té tots els ingredients necessaris: és una de les sagues de Marvel més ben valorades per la crítica, compta amb el factor nostàlgia per la mort de Chadwick Boseman, protagonista de la primera entrega, i, a més, és l’escenari pel qual Rihanna ha apostat per fer la seva triomfal tornada a la música. Se’n parlarà.


Que no t’enganyi el calendari: ‘Halloween’ encara no ha acabat. La prova és que, fins aquest diumenge, 13 de novembre, continua donant ensurts a Molins de Rei, al festival Terror Molins amb una agenda molt completa. Una recomanació: dissabte, dia 12, marató de 12 hores de cine de terror. Emporta’t un Ventolin per si de cas. 


Notícies relacionades

Les pròximes setmanes, Barcelona s’omplirà de marionetes, titellaires i joguines a l’IF Barcelona, la biennal de teatre visual i de figures. Per exemple, avui divendres i demà dissabte, ‘Gota a gota’, d’El Canto de la Cabra, un espectacle abstracte i contemplatiu que parla sobre la vida i la mort, omplirà de poesia a través de marionetes el Mercat de les Flors (Lleida, 59).


Kate és d’aquestes artistes pop que ho intenten. A base d’EP i senzills, la cantant nord-americana ha començat a llaurar-se un nom dins de l’ecosistema ‘mainstream’ als seus 30 anys. Després de ser telonera de la cantant i ‘influencer’ Madison Beer, ara arriba amb la seva gira en solitari a Razzmatazz (Almogàvers, 122).