On Catalunya

novetats d’oci

No et perdis les inauguracions del setembre a Barcelona

A diferència del que diria Inés Arrimadas al veure el seu futur en política, no tot són males notícies. S’acaben les vacances, sí, però aquest mes ve tan carregat com l’agenda judicial de Shakira.

No et perdis les inauguracions del setembre a Barcelona
3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Per si no quedava prou clar amb la tornada a la feina, les retencions, els metros a petar, l’alarma del rellotge i les desenes de mails per llegir, aquesta sobtada tornada del fred i les tempestes s’han encarregat de recordar-nos-ho: adeu agost, hola setembre. S’han acabat les vacances, i la rutina ha decidit tornar amb la mateixa insistència que els brots de covid en els últims anys. 

Però, a diferència del que diria Inés Arrimadas veient el seu futur en la política, no tot són males notícies. Amb el nou curs de setembre també arriben noves inauguracions per revitalitzar la ciutat. Se’n van els guiris, i apareixen nous plans per als locals. Treu l’agenda, perquè aquest mes va ben atapeït. 

Aquesta divendres, dia 2, inauguració. El mític Rouge del Poble-sec (Poeta Cabanyes, 21), després de tancar per la pandèmia, reobre amb nous responsables, amb les piles recarregades, i amb un rentat de cara que conserva l’essència de l’antic Rouge (la nova decoració n’ha salvat els elements més icònics), però alhora el dota d’una nova perspectiva, més moderna: «Volem que sigui un amplificador de la cultura de la ciutat», assegura Betu Martínez, portaveu del projecte. 

Així, a les seves nits de còctels i música s’hi afegirà una agenda amb, entre d’altres, ‘podcast’ en directe i xerrades relacionades amb els esdeveniments que estiguin donant vida a la ciutat en aquell moment. L’objectiu és convertir-lo en un engranatge més que funcioni al mateix ritme que l’agenda barcelonina. I a més amb el segell de qualitat del Serielizados Fest, ja que alguns dels responsables del festival estan al darrere d’aquesta reobertura. Situat en un punt estratègic (a prop de l’de Apolo, El Molino i aquesta zona tan viva durant la nit), la nova cocteleria promet ser un nou ‘hot espot’.

També rep la benvinguda a la ciutat el Jamboree 3 (plaça Reial, 18), de la família Jamboree i que neix per donar cabuda a tots els esdeveniments culturals que, per saturació de les seves sales actuals, es quedaven fora de la programació. 

El nou soterrani, d’uns 200 m2, i que obrirà el dia 10, serà sala de concerts, sala d’exposicions... i herbolari. I no, «no s’hi vendrà marihuana», assegura Joan Mas, director de Mas i Mas, la promotora darrere de Jamboree. Així doncs, hi haurà música, cultura, art, una botiga on es vendran herbes, espècies i plantes, i una zona de degustació on serviran còctels fets amb les herbes que venen al local. Entreteniment per a tota la família, des de l’àvia fins al net. 

Una altra obertura més, aquesta vegada de la mà de Two Market, els mercats ambulants de la qual, amb els seus famosos preus que ronden entre l’euro i els cinc, són els únics que aconseguirien que Shakira desemborsés un euro a Espanya. Ara, després d’anys d’experiència amb mercats efímers de cap de setmana, han decidit provar sort amb un mercat ambulant ‘pop-up’ fix durant tres mesos. Situat al carrer de Pamplona, 77, al Poblenou, obre aquest cap de setmana i estarà actiu fins a finals de novembre. 

També en el terreny de la moda, apunta: Atelier Resistance (Sant Pere Més Alt, 36), inaugurat a principis d’agost i dedicat a la moda ‘vintage’. Això sí, oblida’t d’una botiga amb munts de penjadors i roba portada a grans contenidors, aquí s’estila e l ‘handpicked’: «Seleccionem peça per peça, tenim un concepte ‘vintage’ més ‘boutique’, la majoria dels dissenyadors que venem són marques de luxe europees», assegura Aitana de Miguel, la seva fundadora. 

Notícies relacionades

Coincidiran també alguns noms de dissenyadors locals a través d’experiències ‘pop-up’: per exemple, el dia 15 la botiga estarà dedicada a banyadors per a homes fets amb plàstics reciclats i recollits del mar, ‘made in Barcelona’. Per descomptat, acompanyat de DJs i vermut. 

Dues recomanacions més tot just inaugurades: Lo de Carmen (Paral·lel, 104), bar ‘queer’, trans, ‘drag’ i no binari, i Sunset (Torrent de l’Olla, 87), un taller dedicat a ‘workshops’ creatius que aquest dissabte inaugura nou local. Sí, la tornada al col·le ve tan carregada que ni la tornada de ‘Joc de trons’ et podrà retenir a casa.