On Catalunya

EN FAMÍLIA

Els millors plans de juny amb nens a Barcelona

Oci inclusiu, classes de ‘skate’, teatre entre plantes i fins i tot trens de vapor: les millors activitats per fer en família aquest mes

BARCELONA. 11/6/99. EL DIA POR DELANTE.TREN DEL PARQUE DE LA ORENETA.

BARCELONA. 11/6/99. EL DIA POR DELANTE.TREN DEL PARQUE DE LA ORENETA. / OTROS

4
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Puja a un tren en miniatura

Aquí, vas més atapeït que en un Rodalies a les 8 del matí. Són els trens en miniatura del parc del Castell de l’Oreneta (Montevideo, 45), que cada diumenge i dies festius es posen a circular en aquest jardí construït al voltant de dues finques monumentals, ara propietat municipal. El tren de vapor, cuidat i muntat pel Centre d’Estudis – Modelisme Vapor funciona a vapor i imita els trens d’època que feien recorreguts per les muntanyes europees. Això sí, tot a escala.


Converteix-te en skater

El pròxim Tony Hawk, l’‘skater’ més famós de tots els temps, podria estar entre nosaltres. O, almenys això creu Skate Agora (carretera de Mataró, 2-20, Badalona), una plaça i acadèmia dedicada a aquest esport que busca formar perquè tothom sàpiga espavilar-se sobre rodes. El 27 de juny tornen els seus camps d’estiu, que dediquen els dies de calor a patinar, anar a la platja i a tota mena d’activitats esportives.


Plans de cine

Omple el mes amb activitats per inculcar l’amor pel setè art als més petits. Per exemple, amb ‘FilmoXica,’ de la Filmoteca (Salvador Seguí, 1-9), que actualment està projectant un cicle sobre criatures fantàstiques, com ara dinosaures o fins i tot l’adorable i pelut Totoro. O ‘Petits cinèfils,’ del CaixaForum (Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8), que té un cicle dedicat a pel·lícules infantils protagonitzades per nenes, per donar referents a les més joves de casa.


¿Quin és el truc?

Aquí, si no et parteixes, et parteixen ells. Benvinguts a Màgia Family, un espectacle màgic d’Eixample Teatre (Aragó, 140) que utilitza l’humor i la màgia per entretenir tant nens com pares. El xou, a més, és ple de sorpreses que requereixen participació del públic, així que no és apte per a tímids. Estrenat fa unes setmanes, estarà a la cartellera fins a finals de juliol.


Indiana Jones a la modernista

Si Indiana Jones es perdés a Barcelona, poques ruïnes tindria per visitar més enllà de les de Barcino. Segons la Pedrera (passeig de Gràcia, 92), si explorés la ciutat comtal, es perdria entre les joies modernistes. Així neix ‘Indiana Stones: explorem!’ que a partir de dilluns i fins al dia 26 de juny, organitza visites dinàmiques de l’edifici de Gaudí perquè nens de 5 a 10 anys coneguin de manera amena les característiques que tant van definir el nostre urbanisme.


Orgull en família

Arriba el juny, el mes de l’orgull LGTBI. Un any més, el Pride! Barcelona dedica un dia a educar en la diversitat i el respecte sexoafectius a través del Pride! Kids, que omplirà l’avinguda Reina Maria Cristina, el centre neuràlgic de les activitats ‘queer’ barcelonines, amb tallers, jocs, inflables i tota mena d’oci per a famílies. Serà el 24 de juny, d’11 a 20 h. La jornada començarà amb una festa de l’escuma per als més petits, des de l’obertura fins a les 12 h.


L’art és una ciència

El cicle familiar C1ENCI4RT, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, arriba a la fi. Les seves activitats tenen per objectiu ensenyar els coneixements bàsics de la ciència aplicant-los a situacions quotidianes i, així, entendre que la ciència és una cosa del dia a dia, i no una complicada disciplina allunyada de la realitat, i han tractat ja temes com la música, la cuina i l’art. Ara, el pròxim 12 de juny, és el torn de la dansa: a través d’un ball, ensenyaran tota la ciència que s’amaga darrere dels nostres moviments.


Clàssics teatrals

Quan arriba la calor, els nois s’enamoren, però també torna el teatre a la fresca. El Turó Park (Pau Casals, 19) es converteix, els dissabtes a la tarda, en un escenari familiar obert a tots els públics, amb espectacles teatrals, circenses i musicals. I a La Puntual (Allada Vermell, 15), el teatre de marionetes de la Ribera, interpreta amb els seus titelles el conte popular dels tres porquets. Fins al 12 de juny. També arriben a la Sala Ars (Jonqueres, 15) alguns clàssics teatrals infantils com ‘Rínxols d’or’. Totes les representacions, que duren poc menys d’una hora, inclouen un taller posterior perquè els nens coneguin i interactuïn amb els personatges de l’espectacle.


Per a futurs biòlegs

Collserola està ple de vida, tot i que, a la ciutat, visquem a l’esquena de la seva naturalesa. El Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán (Elisa Moragas, 2) organitza els passejos familiars ‘Descobrim el bosc a la primavera’. Guiats per una guia i biòloga experta en la fauna i flora de la serra, ensenyarà a totes les famílies els secrets que s’amaguen en un bosc mediterrani i dels quals, segurament, ni ens n’havíem adonat.

Una altra opció, també, per ensenyar valors ecologistes en els més petits, les Jugatecambientals que, repartides per tota l’àrea metropolitana, organitzen desenes d’activitats amb la sostenibilitat i l’amor cap a la biodiversitat com a eix. Entrena ja els teus fills en el discurs de Greta Thunberg.


Educant l’oïda

Notícies relacionades

Ho hem repetit tantes vegades que no sabem si és cert o un mite urbà, però la música ajuda els nens a desenvolupar-se. I, tot i que sigui només una teoria popular passada de boca a orella, el que és clar és que no fa mal: per això, no dubtis a portar tota la família a espectacles musicals com ‘Els músics de Bremen’, que el Centre Cívic Tomasa Cuevas (Dolors Masferrer, 33-35) organitza el dia 19 de juny. Aquesta activitat, a més, compta amb recolzament en llengua de signes, entre altres mesures, per fer-la més accessible.

Més plans que et sonaran a música celestial: continuen a L’Auditori (Lepant, 150) els concerts per a nadons, de 0 a 12 mesos, que, a través del piano, l’acordió, el clarinet, el violoncel i la veu, volen deixar empremta en la memòria auditiva dels nounats.

Temes:

Nens