On Catalunya

NO T’HO PERDIS

La festa d’‘Eufòria’, un festival d’escalada i altres plans per a aquest cap de setmana a Barcelona

Apunta-ho a l’agenda: torna la Boulderfest, el grup Queen en forma de quartet de corda entre espelmes i el ‘DJ set’ de Kevin Parker, de Tame Impala

A1-148823555.jpg

A1-148823555.jpg / EPC_EXTERNAS

2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

S’han convertit en una revolució a Catalunya. ‘Eufòria’, el programa musical de TV-3 presentat per Marta Torné i Miki Núñez, ha ocupat el buit de ‘Operación Triunfo’ i està aconseguint els seus èxits. No només han aconseguit més de 300.000 espectadors, sinó que també ompliran el Palau Sant Jordi al juliol. ¿Ets fan dels seus participants? Doncs dimecres que ve, a les 19 h, es passejaran alguns dels protagonistes per imaginCafé (Pelai, 11). Hi haurà música, entrevistes, sortejos i molta festa.


‘Bohemian rhapsody’, ‘Don’t stop me now’, ‘Another one bites the dust’, ‘Who wants to live forever’, la llista podria seguir eternament, però fins i tot la persona menys desperta ja sap de què parlem: Queen, la mítica banda de Freddie Mercury. Aquest dissabte, al pati de Maristes La Inmaculada (València, 370), un quartet de corda farà un homenatge als clàssics de la banda banyats per la llum de les espelmes (21.30 h). ¿Que estàs de ressaca del Primavera Sound? No passa res: aquest concert, del cicle Candlelight Open Air, es repetirà a finals de mes.


La Boulderfest, el festival dedicat a l’escalada ‘indoor’ del Centre Excursionista de Catalunya, celebra aquest dissabte la seva tercera edició al seu local del barri de la Ribera (Sant Pere Més Alt, 29, a la foto de baix). Les proves consisteixen a completar rutes horitzontals utilitzant peus i mans, sense estar lligats (i amb un matalàs protector als teus peus). Un pla d’altura.

FIRE, el restaurant insígnia de l’Hotel W (Rosa dels Vents, 1), es trasllada cada dijous a la nit a la seva terrassa marítima amb una carta i ’show’ dedicats al foc. Des de menjar a la brasa fins a espectacles plens d’espurnes, els dijous estan on fire amb The Bonfire, el nom d’aquest esdeveniment setmanal. I, per als previsors, aquest Sant Joan, que cau en dijous, la terrassa es convertirà en una ‘white party’ amb fogueres i focs artificials a peu de mar.


Sí, tota la modernor barcelonina està aquest cap de setmana (i el següent) absorbida pel Primavera Sound. Però el Nitsa d’Apolo (Nou de la Rambla, 113) ha decidit no quedar-se enrere i portar a punxar Kevin Parker, de Tame Impala, que van tocar aquest dijous al festival. Una cita imprescindible al temple de l’electrònica per a tots els que no aneu divendres al Primavera. 23.59 h.


Notícies relacionades

«Som les netes de les bruixes que no vau poder cremar». Partint d’aquest eslògan, el SAT! Sant Andreu Teatre (Neopàtria, 54) presenta, aquest diumenge i el dilluns vinent (19 h), ‘El despertar de les bruixes’, un espectacle pluridisciplinari que barreja dansa, música i teatre interactiu per donar veu a totes les dones perseguides i castigades per pensar contra el corrent establert.


Ha arribat el juny, el mes de la història LGTBI. I, un any més, Barcelona s’omplirà d’esdeveniments ‘queer’ per celebrar tota la diversitat de l’arc de Sant Martí. Com el FIRE!!, la mostra de cine LGTBI de Barcelona, que aquest any compleix 27 edicions i ho commemora amb una col·lecció de films de fins a 25 països, com Àustria, Egipte, Taiwan o Kosovo, entre d’altres. Serà presencialment a l’Institut Francès (Moià, 8) i ‘online’ a Filmin.