On Catalunya

Qüestionari intergalàctic

¿La Força t’acompanya? Celebra l’aniversari de ‘Star wars’ amb aquest test

Aquest dimecres, Dia de l’Orgull Friki, es compleixen 45 anys de l’estrena a Espanya de ‘Star Wars’. El 27 arriba la sèrie d’Obi Wan Kenobi i el 28 obre una cantina galàctica a Barcelona

38045003 59

38045003 59 / AP

1
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Avui s’escoltarà «yo soy tu padre» més que en les memòries de Julio Iglesias. És dimecres, 25 de maig: es compleixen 45 anys de l’estrena a Espanya de ‘La guerra de les galàxies’. És la data en vermell que va originar el Geek Pride Day, el Dia de l’Orgull Friki. Aquest any, el nombre rodó –45 anys– farà que la Força ens acompanyi la setmana sencera. Divendres, 27, s’estrenaran els primers dos capítols de la nova sèrie d’Obi Wan Kenobi a Disney+. Un dia després, Barcelona obrirà una cantina galàctica.  

S’anuncia com una «jornada d’espectacles i varietats a la vora exterior de l’Imperi». Una cantina com les de Tatooine plena d’alienígenes i soldats imperials on beure llet blava i jugar a sabacc, el pòquer galàctic amb el qual Han Solo va guanyar el seu ‘Falcó mil·lenari’.

Hi haurà Darth Vader, es clar, i Obi Wan Kenobi. «És probable que més d’un», avancen Mara Antón i Sofia Guerrero. Són les fundadores de Fandocracia, l’organització d’esdeveniments temàtics darrere d’aquesta cantina galàctica. Fa anys que munten festes de ciència-ficció: trobades de bruixots, quedades en els baixos fons màgics, fins i tot pícnics hòbbits.  

La cantina galàctica s’instal·larà dissabte, 28, de 12.00 a 20.00 hores, en una galàxia molt, molt pròxima: l’Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190). Les entrades (5 euros) es poden comprar via Entradium o a El Hangar Galáctico de las Galeries Maldà. Compte, que ja estan gairebé esgotades. 

Notícies relacionades

A l’entrar donen un crèdit imperial, aquí mai se sap per al que es pot necessitar. Hi haurà carreres de droides, artesania i menjar temàtic, ‘photocalls’ i espais interactius en els quals posturejar amb criatures de pel·lícula. Actuacions d’un altre món, com la de Sunesis, amb la seva «música per a estacions espacials», així la defineix ella, i alguna baralla intergalàctica de bar, es dona per fet. «És probable que se’ns colin jawas a la zona de mercaders», adverteixen les organitzadores. 

Posa abans a prova la teva saviesa intergalàctica amb el següent test. I que la Força t’acompanyi clicant el ratolí.

Temes:

Star Wars