On Catalunya

en família

Els millors plans del maig amb nens a Barcelona

Des del Saló del Còmic fins a un entrenament per a futurs arqueòlegs: les millors activitats per a famílies d’aquest mes

Els millors plans del maig amb nens a Barcelona
4
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Passió pel còmic

Aquest cap de setmana, del 6 al 8, torna el Saló del Còmic, que celebra la seva 40a edició. Després de dues edicions ‘online’ per les restriccions, torna en gran, amb zones dedicades al còmic en tots els seus vessants, des de la presentació de novetats editorials fins a la seva relació amb el món de l’audiovisual. També torna l’àrea Comic Kids, dedicada a nens de 5 a 12 anys, que utilitza el món del còmic de manera pedagògica amb activitats molt variades durant tots els dies del saló.


Mariners de terra ferma

Crida als llops de mar més joves del món: aquest maig, qualsevol família amb petits obsessionats amb els barcos, la navegació i la pirateria tenen diverses cites ineludibles. La primera, al centre comercial Arenas (Gran Via, 373-385), que treu la bandera negra i se submergeix en alta mar amb una exposició de 1.500 metres quadrats que rescata gairebé un centenar d’objectes arqueològics que expliquen la història de la pirateria. Des dels pirates caribenys fins als vikings, tots recuperats d’excavacions subaquàtiques i d’antiquaris.

I al Museu Marítim de Barcelona (Drassanes, s/n), cada segon diumenge de mes, fins al juliol, ‘L’aventura de navegar’. En aquesta visita dinamitzada, cada família tindrà la responsabilitat de ‘tripular’ el seu propi barco a través de l’Atlàntic, seguint una gimcana que recrea les tasques de cadascun dels membres de la tripulació.


Futurs Indiana Jones

¿Indiana Jones, s’hi neix o se n’exerceix? En qualsevol cas, toca entrenar-lo: i no només en el domini del fuet, sinó també en els seus coneixements com a caçador de relíquies. El Museu Egipci(València, 284) arriba amb una agenda de maig plena de mòmies i sarcòfags, com els seus tallers per construir temples, escriure i llegir jeroglífics o aprendre a fer les teves pròpies mòmies. O pla B: ves a classe d’Elisabeth Jones, una important paleontòloga i neta del mític professor d’arqueologia. O això assegura la dinamitzadora de Jurassic Jones Adventure, una activitat al Poble Espanyol (Francesc Ferrer i Guàrdia, 13) on les famílies hauran de desenterrar fòssils de dinosaures.


Plans de cine

Omple el mes amb activitats per inculcar l’amor al setè art als més petits. El Phenomena Experience (Sant Antoni Maria Claret, 168), per exemple, aquest dissabte, dia 7, projecta ‘Dumbo’, el clàssic de Disney. També hi ha els cicles ‘FilmoXica’, de la Filmoteca (Salvador Seguí, 1-9), ‘Petits cinèfils’, del CaixaForum (Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8), i ‘Cinema 3/99’, del CCCB (Montalegre, 5), que projectaran altres obres d’animació més enllà de Disney.


Adrenalina a cinc metres

Potser aniràs amb els petits de casa, però el pla estarà a l’altura. És el Barcelona Bosc Urbà (plaça del Fòrum): tirolines, circuits d’aventura, passarel·les, ponts, xarxes d’escalada i molt més. Tot això a cinc metres d’altura. Així són les activitats que us esperen en el circuit familiar d’aquesta instal·lació, disponible per a nens a partir de 8 anys.


Escrutant l’espai

Passeja entre els objectes del sistema solar. El Planetari Bombolla del CosmoCaixa (Isaac Newton, 26), pensat per a nens de 5 a 8 anys, està dissenyat per despertar la curiositat sobre l’univers. Acompanyats d’un educador, faran un ‘tour’ pel cel estrellat que la contaminació lluminosa ens tapa. A més, ara el museu té una exposició dedicada al sol, que cada cap de setmana compta amb visites guiades per a famílies, que aprofundeixen en les complexitats de l’astre. ¿Que després de l’exposició volen veure l’espai amb els seus propis ulls? Les visites nocturnes a l’Observatori Fabra (camí de l’Observatori, s/n) estan pensades per a totes les edats.


Converteix-te en Picasso

És clar que els nens pinten molt en un museu. Amb, per exemple, iniciatives com ‘El Museu dibuixat’ del MNAC (Palau Nacional), que neix amb l’objectiu de despertar interès per l’art des de petits. Mentre els adults es perden entre l’exquisida col·lecció romànica del museu, els nens poden acompanyar-los fent una «visita dibuixada»: pintant tot el que contemplin en els dossiers artístics que entreguen gratuïtament a l’entrada a qualsevol família que el demani. També hi ha el taller ‘Mira, guixa, crea!’ a la Fundació Joan Miró (Montjuïc, s/n), on els nens a partir dels 6 anys aprendran a crear composicions dignes de l’autor, barrejant textures, colors i formes abstractes.


Acrobàcies mexicanes

El maig és l’última oportunitat per veure ‘Luzia’ a Barcelona, l’homenatge «poètic i acrobàtic a la cultura mexicana» del Cirque du Soleil. A més de les ja clàssiques acrobàcies, l’explosió de color i les espectaculars disfresses, inclourà, per primera vegada, l’aigua com a element artístic. Fins al dia 15 a la Gran Carpa (travessera Industrial, 50, l’Hospitalet de Llobregat).


Clàssics teatrals

Notícies relacionades

Arriben a la Sala Ars (Jonqueres, 15) desenes de clàssics teatrals. I no només obres com ‘La casa de Bernarda Alba’, sinó també infantils com ‘La Rínxols d’Or’ i ‘Els tres ossos’ i ‘Els tres porquets’. Totes les representacions, que duren poc menys d’una hora, inclouen un posterior taller perquè els nens coneguin i interactuïn amb els personatges de l’espectacle. I al TNC (plaça de les Arts, 1), aquest cap de setmana, últimes representacions del xou de pallassos ‘Bye bye, Confetti.’ Organitzat per Baldufa Teatre, guanyadors del Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2020, prometen moltes emocions tractant temes tan seriosos com el duel de manera pedagògica i sensible.


A L’Auditori, en família

L’agenda de maig de L’Auditori (Lepant, 150) és música per a les teves orelles: entre les desenes de concerts programats, n’hi ha alguns de dedicats a públics infantils, com ‘Els colors del metall’, que el cap de setmana del 14 i 15 de maig acostarà els sons de diferents instruments de vent-metall als més joves. O els concerts per a nadons de 0 a 12 mesos que, a través del piano, l’acordió, el clarinet, el violoncel i la veu, volen deixar empremta en la memòria auditiva dels nounats.