On Catalunya

Ampolla amb banya d’unicorn

Creen a Barcelona la primera cervesa friqui

«Els friquis ja tenen com emborratxar-se», garanteix l’ideòleg de la Friki Beer

Creen a Barcelona la primera cervesa friqui

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

«Ungla d’elf domèstic», rellegeixes dues vegades per si de cas. «Banya d’unicorn, ullal de drac centenari, cua de ratolí...». Sembla la llista de la compra d’una bruixa de Disney. Des d’aquesta setmana, es poden trobar ingredients màgics a discreció a l’etiqueta d’una cervesa artesana.   

Friki Beer, es diu. Acaba de sortir al mercat la primera cervesa friqui. L’han creat a Barcelona. Una ampolla amb etiqueta fantàstica, beuratge verdós amb pinta de poció i un unicorn somrient que sembla que hagi anat de festa al pantà de Shrek. Té gust de cervesa, sí. I de cabell de Super Saiyan, diran els entesos. Per a un friqui encara neòfit té regust de meló. «Els friquis ja tenen com emborratxar-se», promet el seu ideòleg. 

Productes per a friquis

Rubén Sánchez és el fundador de Reino de Juguetes. Fa anys el Dia de l’Orgull Friqui i podria parlar encadenant frases de Disney. Va ser qui va començar a obrir locals temàtics a les Maldà, aquell «triangle màgic» en què s’han convertit les galeries de Portaferrissa. Ja ha obert 14 botigues a Barcelona i també a Madrid. Ara la seva idea –anuncia– és començar a crear una línia de productes per a friquis

La Friki Beer ja es pot trobar a les prestatgeries del Super Friki Market, el «supermercat màgic» de les Maldà. Es va viralitzar fa quatre anys a l’inaugurar-se: en dos dies van esgotar totes les existències. És el primer súper friqui del país. Entengui’s per ‘friqui’, resumia llavors el Rubén, «el més selecte sobre el món fantàstic». Si Iker Jiménez veiés el que la gent porta als carretons del súper, els obriria a l’acte un expedient X.

Notícies relacionades

No, la Friki Beer no és la beguda més rara que un pot trobar per aquelles prestatgeries. El producte ‘best-seller’, de moment, és el licor de foc valyrià, del mateix verd llampant que el que provocava matances a ‘Joc de trons’. Si mous l’ampolla amunt i avall, resplendeix com un encantament de dibuixos animats. La ressaca també és de ciència-ficció. 

Hi ha refrescos de Bola de Drac, els pastissets de Doraemon, canyetes comestibles, fins i tot Pringels de xili de Jalapa. A la botiga de davant es venen les rajoles de xocolata de Willy Wonka amb el seu famós tiquet daurat a dins. Un passatge més enllà topes amb neveres plenes de cerveses de mantega, les que beu Harry Potter. Juraries que cada dia obre una botiga temàtica nova. N’hi ha especialitzades en Nintendo, Pokémon, la Terra Mitjana, Tim Burton, ‘Star wars’. Sí, cal donar per fet que això anirà a més. En poques galeries la força t’acompanya al pagar.