On Catalunya

Plans postfartanera

Sis activitats per baixar els tiberis de Nadal

Després de tants àpats, quan s’acabi l’any fins i tot tindreu la vostra pròpia força gravitatòria. Per sort, aquests esports ajudaran el vostre cinturó a tornar al forat de sempre.

Sis activitats per baixar els tiberis de Nadal
3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’horitzó banyat de color taronja, però la vostra cara del tot vermella per l’esforç. Per sort, encara no s’ha fet de dia, així que ningú pot veure com us està costant fer la salutació al sol després d’haver repetit fins a quatre vegades en el dinar del dia 25. «Hauríeu d’haver dit no a les croquetes», us castigueu mentre intenteu fer baixar una mica els banquets nadalencs a la classe de Yoga with Bodhi, una de les moltes activitats esportives que no descansen aquest Nadal.

Després dels dinars i sopars familiars que s’acosten, ve tal empatx que fins i tot desenvolupareu la vostra pròpia força gravitatòria. Malgrat les restriccions, hi ha una cosa que no ens traurà ningú, i és afartar-nos, els dolços, les postres i l’alcohol. Sí, una dieta gairebé igual d’intensa va ser la que va provocar la gota d’Enric VIII, el dels Tudor.

Per això, no són estranyes les iniciatives esportives durant les festes. I no només les sempiternes classes dirigides de gimnasos i clubs esportius: hi ha desenes d’opcions a l’aire lliure, organitzades per ‘coaches’ independents, per fer baixar els tiberis de Nadal sense haver de tancar-vos en plena sisena onada.

Les classes de ioga de Bodhi són un dels molts exemples. Es reuneixen gairebé cada dia (inclosos el 25, 31, 1 i 6), entre les 7.30 i 8 del matí a l’espigó del Gas, davant el parc de la Barceloneta. Tot i que no són els únics. També a la platja, a la de Sant Sebastià (al passeig del Mare Nostrum, davant el Club Natació Barcelona), Celange Terry organitza les seves classes d’acrobàcies amb trapezi, que descriu com una hora de cap per avall, fent voltes i tombarelles a les barres, però atenent la respiració i el correcte moviment muscular. «Perfecte per als que tenen problemes d’esquena», promet la terapeuta esportiva. Les seves classes, coordinades a través del portal Meetup, són cada dia, a les 7.30 del matí.

El grup Multiverse Beachvolley, també de MeetUp, poc té a veure amb el multivers de l’última pel·lícula de ‘Spider-Man’, tot i que el títol indiqui el contrari. Això sí, amb 1.500 membres apuntats, les seves activitats de vòlei platja estan tan sol·licitades com les entrades per a l’estrena de l’any. Es reuneixen a la platja davant el xiringuito Can Fisher (avinguda del Litoral, 64) o a la del Somorrostro (davant l’Hospital del Mar), depenent del nivell i el grup. Fan diverses sessions al dia, amb un preu de 5 euros per persona, per costejar el material.

I sí, ara a la platja fa un fred terrible: tot i que això no impedeix que el grup de Yoga with Bodhi estigui organitzant l’últim bany de l’any per al dia de Nadal. Un capbussó, i res t’aigualirà les festes.

Activitats de muntanya

Però no tot és el mar. També hi ha l’opció de fer baixar el menjar pujant una muntanya. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya porta des del 2006 amb el projecte ‘100 cims’, una llista participativa que ja ha superat el centenar de cims, i que és difícil definir-la d’una altra forma que no sigui com la bíblia excursionista de Catalunya. Qualsevol excursió que hàgiu pensat, ja la tenen apuntada. Perfecte per solucionar-vos un ‘day-trip’ muntanyenc.

Notícies relacionades

Si preferiu una cosa més guiada, consulteu el calendari d’URIAN, una empresa de guies de muntanya especialitzada en tota mena d’activitats d’alta i baixa muntanya. Des de raquetes de neu per a experts, fins a etnoturisme i escalada per a excursionistes de cap de setmana. Un matí amb ells i el cinturó us tornarà a tancar pel forat de sempre.

Finalment, l’opció més ‘family-friendly’. Una carrera nadalenca, amb el mòbil a la mà, en què fins i tot la duquessa d’Alba s’hauria sentit Usain Bolt. És Caçadors de Tions, una gimcana a la rambla de Catalunya que consisteix a resoldre endevinalles per trobar els tions de Nadal que s’amaguen per l’artèria barcelonina. Per jugar-hi, baixeu-vos l’‘app’ Explorins i poseu-vos en mode Poirot. Com més en trobeu, més oportunitats de guanyar regals en el sorteig que se celebrarà el 5 de gener. Sí, serà la primera vegada que un tió us doni regals sense cagar-los.