On Catalunya

El cap de setmana més tenebrós de l’any

On pots gaudir terroríficament: els millors plans de Halloween de Barcelona

Prepara’t per cridar com Shakira davant una notificació d’Hisenda. Fuig de fantasmes en discoteques o lluita per la teva vida en un ‘survival’. Les millors propostes per sobreviure a Halloween sense ungles

On pots gaudir terroríficament: els millors plans de Halloween de Barcelona
7
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Prepara’t per cridar com Shakira davant una notificació d’Hisenda. Ja està aquí l’època més terrorífica de l’any: Halloween, Tots Sants, el Dia dels Morts o com prefereixis anomenar aquest conglomerat cultural que se celebra a tot el món amb més cadàvers que el procés judicial de la trama Gürtel. És igual que siguis més de cine de terror, del túnel de la bruixa, d’invasions zombi o de festes de disfresses, a Barcelona t’ho passaràs terroríficament bé.  

‘Scream park’ 

El parc del terror

Tot i que els parcs temàtics auguren crits els 365 dies de l’any, especialment si pateixes de vertigen, és a finals d’octubre quan es converteixen en autèntics pinacles del terror. Per descomptat, gràcies a una nombrosa agenda omple de cases encantades, túnels de la bruixa i ‘escapes room’ dignes de la filmografia de Jamie Lee Curtis. 

A més dels clàssics espectacles de Halloween del Tibidabo (fins a l’1 de novembre) i Port Aventura (fins al 14), torna Horrorland, el «primer ‘scream park’ d’Espanya». Aquesta vegada, amb un nou format: envaeix Isla Fantasía (Vilassar de Dalt) amb tota mena d’escenaris del terror, des d’una selva caníbal fins a una presó plena de llunàtics. Fins al 6 de novembre.

Catalunya en Miniatura també promet un Halloween a l’altura. Els dies 30, 31 d’octubre i 6 de novembre, el parc es convertirà en Halloween Scary Valley, una rèplica dels malsons més recurrents dels espanyols. I no, no t’esperis una oficina del SEPE en miniatura, sinó recorreguts plens de monstres i fantasmes.    


Halloween en família  

Por descafeïnada

Halloween no és només crits de terror, també hi ha ensurts innocents ‘family-friendly’. Per exemple, el cicle Halloween al Poble, al Poble Espanyol (Francesc Ferrer i Guàrdia, 13), que, fins al 21 de novembre, portarà cada cap de setmana concursos de disfresses, espectacles, inflables, un cementiri amb morts vivents, ‘photocalls’ i tallers d’artesania. 

Aquest divendres i dissabte també arriba a Westfield La Maquinista (Potosí, 2) un Halloween descafeïnat apte per a tots els públics, que inclou tallers com els de pintar cares, orfebreria i decoració de carbasses. 


Halloween ‘all night long’ 

De festa entre fantasmes

Que no t’enganyin les llegendes urbanes, el millor lloc per trobar-te amb fantasmes no és l’Hospital del Tòrax, sinó les discoteques. I més encara després de tants mesos de pandèmia sense una bona festa, que està provocant autèntiques peregrinacions nocturnes. Per descomptat, que la tornada de l’oci nocturn hagi coincidit amb Halloween només pot ser sinònim d’una cosa: festa, festa, festa. 

Aquest diumenge, dia 31, tornen el Razzlloween de Razzmatazz (Almogàvers, 122) i la Churros amb chocolatea, la festa de diumenge a la tarda de Apolo (Nou de la Rambla, 113), que celebra una edició temàtica de Halloween. També hi ha el Halloweek de Pachá (Ramon Trias Fargas, 2), que des de dimarts fa nits de terror ‘non-stop’.

Si prefereixes passar-te la nit fugint de criatures espantoses (i no, no parlem de les pesades que et venen a veure a les 3 de la matinada), Zona Zero organitza Hasta el amanecer, una aventura de supervivència que s’allargarà des de la nit del 30 fins que surti el sol el dia de Halloween. «El centre comercial Barnasud de Gavà es tenyirà de sang», promet la companyia, que ha habilitat les seves instal·lacions perquè fins a 300 jugadors estiguin fins a la matinada lluitant per la seva vida. 


Horror cinèfil 

Projeccions amb ensurts

Un altre clàssic que no pot faltar a Halloween: aquestes pel·lícules de terror que et fan cridar fins a quedar-te amb la veu més esquerdada que Joan Jett. El dia 31, el Phenomena Experience (Sant Antoni Maria Claret, 168) ofereix diverses sessions de terror envoltant: a les 15.45 hores, una projecció de ‘La novia de Frankenstein’, i, a les 22 hores, un programa doble sorpresa de Halloween. 

A tots els Cinesa ofereixen el pack Halloween per afartar-te mentre veus ‘Halloween Kills’, l’última entrega de la saga de Michael Myers, o ‘Venom: habrá matanza’, l’híbrid entre horror, comèdia i superherois. I si no vols gastar-te ni un euro per passar-te tota la pel·lícula cobrint-te la cara amb les mans, cine postapocalíptic el dia 31 a Calàbria 66 (Calàbria, 66), que projectarà ‘Mad Max: Furia en la carretera’ amb entrada gratuïta. Per a sessions més breus (però igual d’intenses), els curts del Festival de Curtmetratges Fantàstics i de Terror, que celebra la seva dotzena edició a l’Antic Teatre (Verdaguer i Callís, 12). Amb projeccions que van de l’horror psicològic fins al ‘thriller’ fantàstic, acabaràs la jornada sense ungles. 


Dia dels Morts  

Celebra-ho a l’estil mexicà

I en aquestes dates no poden faltar els plans a l’estil mexicà per celebrar el Dia dels Morts. ¿El millor lloc on pots fer-ho? Al Taller Balam (Pàdua, 25), el nom, d’origen maia, ja ho diu tot: aquí idolatren la cultura mexicana. Fins al dia 30, podràs trobar-hi un altar del Dia dels Morts i una exposició de l’artista mexicà Alejandro Popoca en què reflexiona sobre la mort i la seva acceptació. A més, aquest divendres, 29, a les 17 hores, hi ha un taller per pintar la teva calavera mexicana, i dijous que ve, el dia 4, tast de mescals fins a treure foc per la boca. Una tarda en aquesta galeria d’art, i acabaràs corrent a la Sagrada Família per comprar-te un barret mexicà en una parada de records.  


Esport embruixat  

Canvia l’‘om’ pel ‘bu’

Aquest Halloween, la serra de la Marina semblarà el ‘remake’ ciclista d’‘Els cotxes esbojarrats’: el Meetup Barcelona Road Cycling Group organitza una festa de disfresses amb bicicleta a les muntanyes de Badalona i Tiana. Serà de 9.30 a 13 hores, «aprofitant que es canvia l’hora i podem veure’ns abans», recorda l’Alicia, l’organitzadora. Però, sobretot, adverteix que qualsevol esportista ple de testosterona que vulgui viure la seva fantasia ‘Fast and furious’ es quedi a casa: «És un passeig, no una carrera». Així que no tinguis por, l’única possibilitat que s’aparegui la nena del revolt serà perquè vulgui participar en la ruta.

Més esport embruixat. Un altre Meetup, Mamut Hiking, anirà al Montseny, on passarà tot el dia de Halloween fent senderisme i explicant llegendes urbanes de la regió. Per descomptat, hi haurà una gimcana fantasmagòrica seguint la història d’una jove que va morir en aquests boscos. Muntanyisme, aire pur i colors tardorals, tot adobat amb una aventura digna de ‘Crims’. 


‘Sombra aquí, sombra allá’  

Maquillatge fantàstic

És clar que aquest any la disfressa estrella serà la granota vermella i la màscara ‘‘El juegodel calamar’, però si tu ets dels que es treballen les disfresses, aquest ‘look’ et semblarà insuficient. Inspira’t en els makeupfluencers de fantasia, com Nuria Adraos, valenciana de 21 anys que, amb 4 milions de seguidors només a TikTok, és una de les artistes més influents del nostre país. De fet, el seu ‘feed’ ja està carregadet de maquillatges icònics de Halloween en què et pots inspirar. Així, segur que pintaràs a qualsevol festa. 

Pla B per si les teves habilitats amb el pinzell són pitjors que les de Cecilia Giménez, la de l’‘Ecce Homo’: els tallers de maquillatge d’horror, com el que hi haurà a l’Antic Teatre (Verdaguer i Callís, 12), que no només organitza el festival de curts, també un mercat ambulant amb paradetes d’horror i maquillatge. O el taller de pintar cares del CC El Sortidor (plaça del Sortidor, 12), apte per a tota la família. 


El clàssic català  

Visca la Castanyada

Notícies relacionades

Sí, Halloween et sembla més americanada que ‘Rambo’, i per això tu només celebres la Castanyada. I, per descomptat, a Barcelona també tens una desena de plans al teu abast per celebrar-la. A més de reunir-te amb la família i fer junts els panellets, com marca la tradició, prova amb una de les novetats d’aquest any: els panellets quadrats de l’Atelier (Viladomat, 140) que, irònicament, t’ajudaran a aconseguir que la vetllada et surti rodona.

Però si celebraràs la Castanyada, no hi poden faltar, valgui la redundància, les castanyes. A cada barri de la ciutat hi ha una paradeta on comprar la típica paperina de castanyes. Tot i que digne d’esment és el d’Aribau amb Gran Via, la de Montserrat Izquierdo, una de les castanyeres més longeves de la ciutat: des del 1978 tira llenya al foc. 

Temes:

Halloween