On Catalunya

Nous inicis

Vuit ‘hobbies’ a què enganxar-se aquest setembre a Barcelona

Que la pròxima crisi mundial no t’agafi desprevingut. És setembre, el mes dels col·leccionables i de buscar-se noves aficions

Barcelona 05/09/2020 On Barcelona.Crónica del próximo On. Un taller de kombucha, que es lo más millennial que te puedes echar a

Barcelona 05/09/2020 On Barcelona.Crónica del próximo On. Un taller de kombucha, que es lo más millennial que te puedes echar a / Manu Mitru (Delegaciones)

6
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ja et queda molt lluny, però mira enrere, cap a la quarantena. ¿Recordes quan, a falta d’altres plans, et vas mirar el catàleg de Netflix de dalt a baix? ¿O quan feies pa perquè l’única alternativa igual d’estimulant era construir un fort de paper higiènic? ¿Aquells moments de menjar sostre en què et repeties «quan això passi em busco un ‘hobby’, sense excuses?». Doncs aquest és el teu recordatori: has incomplert les teves promeses més vegades que Fani de ‘La isla de las tentaciones’. Aprofita que som de ple al setembre, mes de nous inicis (i no només per la tornada al col·le, també tornen els cursos, gimnasos i col·leccionables), per buscar-te una afició. Així, arribaràs preparat a la pròxima crisi mundial. 

Pendents d’un fil

Moda teixidora

Fa anys que els ‘influencers’ reivindiquen la moda de recuperar les feines de casa, el ‘handmade’ i els antics costums. I tot i que, intentant-ho, han dit moltes tonteries (com posar-li el nom de ‘sundrying’ a la moda de, literalment, penjar la roba a l’estenedor), hi ha una afició de la qual han reprès el fil i que ha trobat una gran massa fan: la costura, des del punt de creu fins al ‘patchwork’.

A Barcelona, passa’t per Fet a mà Patchwork (Tamarit, 161), els tallers de ‘freestyle knitting’ d’Anna Jaune a La Lola (Sant Salvador, 109), o Lalanalú (Martínez de la Rosa, 71). Les dues sòcies d’aquesta última, la Kiara i l’Eva, són les organitzadores, junt amb dues companyes més, l’Ana i la Marta, de Barcelona Knits, un festival dedicat a la costura que se celebrarà els dies 6 i 7 de novembre. La moda teixidora és imparable: si fins i tot va fer una aparició als Jocs Olímpics, quan el saltador de trampolí Tom Daley va fer ganxet a les grades de Tòquio.


Nivell ‘Bricomania’ 

Converteix-te en manetes

Prepara’t per ser la trucada d’emergència dels teus amics cada vegada que comprin a Ikea. El bricolatge és l’afició més útil quan hi ha mudança, i a Barcelona hi trobaràs molts cursos on posar-te a l’altura de ‘Bricomanía’. La més famosa, sens dubte, la Bricoteca (Viladomat, 236-238), que organitza tallers per a adults, extraescolars per a menors i fins i tot festes d’aniversari. Benvingut a l’únic lloc on en el joc de les cadires les afegeixen i no les treuen.

Una altra opció són els centres cívics (com el de Sagrada Família o la Casa Groga, entre d’altres), on hi sol haver tallers de manualitats, reparacions i bricolatge.


Viu el teu moment ‘Ghost’

El ‘boom’ de la ceràmica

O Ikea ha deixat de vendre plats o han fet un revival de Ghost i tu ni te n’havies assabentat. ¿Quina altra explicació, si no, té aquest ‘boom’ de la ceràmica? «És antiestressant, és senzill, requereix molta concentració, així que és gairebé ‘mindfulness’, i a sobre t’estalvies els amics invisibles a base de regalar testos fets amb amor», explica la Clara, una valenciana establerta a Barcelona que es va enganxar a aquesta tendència després de passar-se mesos veient ‘stories’ amb argila.

Algunes de les opcions més populars, que compten amb desenes de milers de seguidors a les xarxes: Ceràmica Forma (Enamorats, 78), La Ceramicaria (Sant Pere Mes Alt, 26, i Robí, 30-36), i Consell 81 (Consell de Cent, 81), que no només es dedica a la ceràmica, sinó que també fa tallers de manualitats amb resina, pintura, joieria, silicona, i fins a ciment.


Tornada als fogons

‘Hobby’ culinari

Ho vas passar fatal en la quarantena, i no només pel tancament, sinó pel FOMO que et feia (aquesta por de perdre’t alguna cosa) al veure els amics enfornant pa mentre tu menjaves per esmorzar torrades tan fosques que es podrien haver unit als Sith. No, mai és tard per convertir-te en la Ruscalleda dels teus amics. Hi ha tantes escoles de cuina que un esquirol podria creuar la ciutat passant només pels seus fogons. Per recomanar algunes de les més ‘in’, Roc35 (Masoliver, 8), a la zona ‘cool’ del Poblenou i amb una cuina molt instagramable. O Cook & Taste (Paradís, 3), en una ubicació envejable, entre la plaça de Sant Jaume i les columnes del Temple d’August. Finalment, Lov Ferments (Pallars, 85), dedicada als fermentats: kombucha, kimchi, vermut, i aquest llarg etcètera culinari sempre present a les ‘stories’ del moderneig.


Esport fora del ‘gym’

Alternatives per suar

¿El teu ‘hobby’ ideal o et fa suar, o no t’interessa? Doncs el ‘kangoo power’ et farà saltar d’alegria. Pots provar-lo a Jump It! BCN (@jumpitbcn) o Barcelona Rebota (@barcelonarebota), on, pujats en botes de rebot (inclouen un sistema per esmorteir el salt i, alhora, propulsar-te cap a dalt), fan càrdio amb uns salts que ni el marsupilami.

Un altre esport, molt de moda, és el ‘pole dance’. Enganxa’t en una barra i exercita, literalment, tot el cos. Una classe aquí, i sentiràs que tens 30 anys més dels que pensaves. Deu classes després, i acabaràs pujant fins i tot per les barres del metro. Algunes acadèmies: Poledance Factory (plaça de les Dones del 36, 4), Pole Dance BCN (Rocafort, 250), Feeling Woman Pole Dance-Sport (Zamora, 68) o Basement (Bofill, 14). 

Si ets més de tir amb arc, a Barcelona hi ha dos llocs per aconseguir una punteria tan precisa que no fallaries ni un dels dards que volen entre la Moncloa i la Generalitat: el Club Arc Montjuïc (Àlaba, 60), el més famós de Barcelona, i l’Archery Tag, amb les seves batalles campals amb arc. ¿Que prefereixes tirar destrals a fletxes? Barcelona Axe Throwing (Trafalgar, 8) o The Axe Club (Castillejos, 181). I si ets més de tirar la canya... baixa’t el Tinder.


‘It’s very difficult’ tot això

Aprèn anglès

Cada vegada que et diuen ‘hello’, et sents més perdut que Rajoy en una cimera internacional. Ja és hora de posar-hi remei. El típic: acadèmia d’anglès. Per exemple, la Number 16 School (Rambla Catalunya, 43). Val la pena visitar-la, tot i que només sigui perquè és una passada arquitectònica. Si prefereixes aprendre saltant a la piscina, submergeix-te en grups d’‘expats’, on només es parla l’anglès. Per exemple, els ‘afterworks’ del meetup Comehome Barcelona o els seus ‘speed dating’, on, amb sort, la llengua anglesa no serà l’única que coneixeràs.


Astrònoms amateurs

Fer-se amb estrelles

Per culpa de la contaminació lumínica, l’única manera de veure les estrelles a Barcelona és clavant-se una nata. Així que per conèixer el cel, toca recórrer als experts de l’astronomia. L’Observatori Fabra (Camí de l’Observatori, s/n) mira el cel des de 1904. Ara, a més, ofereix cursets de telescopi per a tots els nivells. També està Còsmik (Viladomat, 235), venedors de telescopis i formadors d’astrònoms principiants, i Aster, agrupació astronòmica de Barcelona (Viladomat, 291), que tot i que segueix amb el format virtual per la pandèmia, per a la Mercè organitza una observació solar oberta al públic general.

‘Bonus track’: un pla a l’estil escapadeta romàntica, l’Observatori Astronòmic de Castelltallat (Sant Mateu de Bages). Situat dalt de la muntanya, compta amb una antiga rectoria que pots reservar per fer pla de sopar i visió astronòmica. Una cita per als més intensos.


Un art que ni Kylie Jenner

Classes de maquillatge

Que el maquillatge és una indústria molt, molt lucrativa no és res nou. Només fa falta veure tots els ‘makeupfluencers’ que han construït imperis multimilionaris a base de brotxades, com Rihanna, la petita de les Kardashian, Kylie Jenner, o els ‘youtubers’ Jeffree Star, Tati Westbrook i James Charles. Ara quan parlem de maquillatge, ja no és només fer-se la ratlla i els pòmuls, sinó que és, pràcticament, construir-se una nova cara amb pinzell.

Notícies relacionades

Per introduir-te al món del ‘make-up’, òbviament necessitaràs una nova paleta i estris. Les cadenes per aconseguir-los són innombrables (Sephora, KIKO, MAC, Marionnaud, Bodybell i Druni) i hi ha l’opció d’anar directament a les webs dels teus ‘makeupfluencers’ favorits, com fentybeauty.comtatibeauty.comrinnabeauty.com o qualsevol altre beauty puntcom.

Això sí, perquè el teu ‘eyeliner’ no sembli dibuixat pel mestre Joao, fa falta habilitat. Algunes de les acadèmies més destacables de Barcelona són Colors-Up (Bruc, 43) i Cazcarra (Borrell, 228-230, i Rosselló, 345). I sempre tens el Youtube, la biblioteca d’Alexandria dels tutorials de maquillatge