On Catalunya

OBERT PER VACANCES

Els ‘hits’ de l’estiu: les 10 millors propostes de Barcelona

Si Georgie Dann no diu el contrari, aquestes són les 10 millors propostes ‘summer friendly’ de la ciutat. Caramelets estiuencs amb què posturejar fins i tot en un altre estiu pandèmic.

Els ‘hits’ de l’estiu: les 10 millors propostes de Barcelona
6
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Barcelona es treu la mandra de sobre per cuidar els que es queden a la ciutat aquest segon estiu pandèmic. I si Georgie Dann no diu el contrari, nosaltres ja hem trobat els ‘hits’ de l’estiu. Sí, ‘hits’ en plural, perquè Barcelona no és un ‘one hit wonder’, és un ‘greatest hits’ com una catedral; un disc triple que podria tenir 200 cançons, tot i que nosaltres ens conformarem amb 10. Una desena de llocs per menjar, viure i beure en una urbs que no tanca per vacances. Propostes noves, diferents i atraients per estiuejar sobre l’asfalt. I qui avisa no és traïdor: agafa el carregador, el teu mòbil necessitarà diverses vides per suportar tant postureig. 

1. Torna el ‘chill out’  

‘Dj’ i ‘micheladas’

És un dels ‘hot spots’ més desitjables quan arriba la calor. Bus Terraza és estiu barceloní en estat pur, una proposta sense fronteres, només hedonisme. Situat al parc del Fòrum (avinguda del Litoral, 488), amb el mar com horitzó i un autobús londinenc com a principal reclam estètic, aquest espai a l’aire lliure sedueix amb una excel·lent programació de ‘dj’ locals; actuacions musicals de nivell; una carta ‘street food’ molt completa; còctels d’estiu (atenció a la ‘michelada’) i un nombrós catàleg de líquids. Les sessions ‘R de Disco’ de dissabte triomfen. El millor ‘beach club’ sense ‘beach’ de Barcelona.


2. Salmorejo al cub 

Èxtasi taronja.

El salmorejo ho peta, literalment i figuradament. Ens agrada la seva contundència i espessor. I aquest pernilet juganer que flota al bassal. Si t’agrada clàssic, a les trinxeres andaluses La Chana (Poeta Cabanyes, 8) i El Villa (Martínez de la Rosa, 27) trobaràs el que busques. Si et ve de gust un salmorejo d’alta cuina, al restaurant Aürt (passeig del Taulat, 262-264) t’esperen Artur Martínez i el seu equip amb un menú degustació ‘summer friendly’ (pastís de sípia, amanida de remolatxa blanca) i un salmorejo de gamba vermella que ressuscitaria Lola Flores.   


3. Verd, vermell, blanc  

Platets italians.

Tapes i platets amb grans productes de temporada i gestualitat italiana. Vins naturals. Combinacions vives, fresques, llamineres. Girs d’autor amb el plaer del comensal com a prioritat. Una terrassa a Fort Pienc... Contracorrent Bar (Ribes, 35) està destinat a triomfar, és un dels caramels estiuencs més interessants de Barcelona. La seva amanida de pollastre a l’ast hauria d’obrir noticiaris. Els carbassons amb la seva flor, ricotta, botarga i vinagreta d’Anís del Mono fan olor d’agost. I no deixis escapar els popets a la carbonara: res com la sapiència italiana per pavimentar la migdiada.


4. El llibre de la selva  

Nigiris i espectacle

Sopo dilluns i el local és ple. És un espai enorme, decorat com un poblat en una sabana africana alternativa. Hi ha xous musicals, els cambrers ballen, però el xou no interfereix. A la barra, ni es nota. Comprovo que, a diferència de la majoria de restaurants-espectacle, Salvaje (Enric Granados, 86) té una cuina meravellosa. Producte d’altura per donar color a una carta japonesa-mediterrània amb uns deliciosos dumplings de bolets trufats, un potent bacallà negre i uns nigiris de campionat, com el de gambot, amb tot el capgròs per llepar i llepar fins a crear un forat negre. Si ets el rei/reina del postureig, no t’adormis: aquest és el ‘dinner show’ que acapararà més ‘stories’ a Barcelona aquest estiu.   


5. Gandula, manteta i pel·li 

Cinèfil esclafat.

Res diu estiu més fort que el Cinema a la fresca, una cita a què gairebé tots hem acudit alguna tarda mandrosa i enganxosa del juliol o l’agost. La combinació de cine, música en directe i pícnic a l’aire lliure a Montjuïc (Sala Montjuïc, fossa de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc) és un recurs imbatible (sempre que portis repel·lent de mosquits). L’última sessió és el 6 d’agost, així que encara sou a temps de veure grans pel·lícules com ‘Esmorzar amb diamants’ (26 de juliol) i ‘Olvídate de mi’ (2 d’agost). L’únic cine en el qual et pots estirar com si estiguessis a la Ballena Alegre.   


6. Cebiche salvador  

Estiu peruà.

Quan arriba l’estiu, el cebiche em crida com les sirenes a Ulisses. Els cants sempre em porten a Leche de Tigre (Martínez de la Rosa, 10), el meu peruà de referència. De la cuina d’aquest restaurant surten uns majestuosos plats de cebiche que no escatimen en producte i s’enganxen al teu record gràcies a uns punts d’acidesa i frescor addictius. No cal dir que el gènere és suprem i t’esclata a la boca quan demanes la seva recepta estrella, el cebiche de la casa amb corbina, calamars, gambes, llet de tigre d’ají i llardó de peix. Refresc per a l’ànima.


7. Concerts i salnitre 

PS de butxaca

Va fer bé el Primavera Sound de plegar veles, però això no significa que la música hagi deixat de sonar al litoral barceloní. Aquest any es tornen a celebrar les Nits del Fòrum, vetllades de música en directe amb les més estrictes normes de seguretat garantides i una programació que dura tot l’estiu i acull tota mena de gèneres. Trap argentí amb Duki aquest divendres, festival de ‘cante’ flamenc el 28 de juliol o ‘Iberian comedy pop’, amb els grandiosos Ladilla Rusa l’1 d’agost. Varietat i segell de garantia musical PS: els meus concerts d’estiu són al Fòrum.


8. ‘Brunch’ japonès 

Còctels de cine

El ‘bartender’ Santi Ortiz ha imaginat una proposta amb molts números per triomfar aquest estiu. Kyoudai 33 (Rocafort, 33) és un espai d’inspiració oriental que ofereix cafè d’especialitat i te, brioixos i pastisseria nipona, entrepans amb shokupan (un pa japonès suavíssim) i fins i tot un ‘brunch’ estil nipó el cap de setmana. I tot afegit a la cocteleria d’autor del Santi, begudes amb història que juguen amb el client, filigranes estiuenques com l’Ambaixador, protegit per una caixa forta i amb rom, xarop de caqui, notes de poma i yuzu. Només una tempesta electromagnètica t’impedirà treure’l en el teu IG.    


9. Fideus d’estiu 

Mr. Soba Lova.

Daijiro Soba (Francisco Giner, 6) és el més a prop que estaràs del Japó aquest estiu. L’experiència d’aquest restaurant nipó no s’oblida fàcilment. La seva especialitat són els fideus soba de blat sarraí elaborats a mà, diàriament, al mateix local. ¿Fideus a l’estiu? Al Japó es mengen freds i així és com pots disfrutar-los en aquesta casa. Arriben sobre una estoreta, apetitosos, amb els seus acompanyaments al costat. I ja que estem en aquesta línia freda, seleccionen i toquen el peix amb inspiració i delicadesa. Un dels millors japonesos de Barcelona com que hi ha Déu.


10. Formatge i cucurutxo 

Notícies relacionades

Gelats ‘next level’.

Els gelats artesanals d’autor ja són el ‘hit’ de l’estiu a Barcelona. Les cues demencials de DelaCrem (Enric Granados, 15) i l’èxit de Paral·lelo (Sèneca, 18) –¡tenen un gelat de síndria amb wasabi, per Déu!– així ho certifiquen. Doncs aquest estiu podràs combinar dues addiccions en una: gelats i formatge. Fins al 31 d’agost, podràs disfrutar de la ruta del gelat de formatge Grana Padano, amb una maduració de 9 mesos. Un festival lacti per a gurmets en què participaran La Glace (Rogent, 51, passeig de Sant Joan, 5), Cosi Duci (Pujades, 218), Sante (Rosselló, 287), Cremeria Toscana (Muntaner, 161), Gelaaati di Marco (Llibreteria, 7), Gocce di Latte (pla de Palau, 4), Kurimu (Urgell, 116), Manna Gelats (Banys Nous, 22) i l’esmentat Paral.lelo.

Temes:

Estiu