On Catalunya

en família

Barcelona Dibuixa: ¡dibuixeu, vinga, dibuixeu!

Barcelona Dibuixa ofereix 48 tallers gratuïts aquest diumenge, dia 20, orientats per mig centenar d'artistes. Són propostes originals i creatives

barcelona-dibuixa

barcelona-dibuixa

3
Es llegeix en minuts
Eva Melús

Barcelona Dibuixa, el festival abans conegut com a Big Draw, és més gran que mai i aquest diumenge, dia 20, ocuparà tota la ciutat. El Museu Picasso va importar aquest certamen internacional el 2010. Nou anys després, la criatura ha tornat a fer una estirada. Amb la incorporació de 13 nous espais, el festival arriba a les 38 seus i a nou barris. Més de 50 il·lustradors, dissenyadors i creadors es repartiran per oferir 48 tallers gratuïts entre les 11.00 i les 19.00 hores. Sense principi ni final, per això es poden començar i deixar en qualsevol moment. Tan essencials com per ser seguits per l’aprenent més petit i tan rics com per alimentar les ànsies dels més experts.

Barcelona Dibuixa

El Museu Picasso (Montcada, 15-23) acull vuit tallers i alguns dels artistes més reconeguts del Barcelona Dibuixa.Alicia Framis, coneguda per propostes que combinen arquitectura, disseny, moda i ‘performance’, s’instal·larà a la sala d’actes amb una ‘Haz visible lo invisible’. Jordi Duró, l’autor de Bar Zoo Lona (La Galera) i professor de la Pompeu Fabra i Eina, ha preparat una activitat molt especial sobre màscares, i Lola Lasurt s’ha demanat el Pati Noguera per crear un gran fris que mostrarà la relació entre Picasso i el cine. 

A la Sala Oval del MNAC (Parc de Montjuïc, s/n), Javier Montesol mostrarà els seus dots per al directe fent una versió a mida real de ‘La batalla de Tetuan’, de Marià Fortuny, que també serà el centre del taller per a tots els públics d’Art & Coop.

Llunes, sols i estrelles a la Fundació Miró

No gaire lluny, a la Fundació Joan Miró (Parc de Montjuïc, s/n), Julia Pelletier, dibuixant, dissenyadora tèxtil i serigrafista, oferirà una altra proposta diferent i convidarà a crear llunes, sols i estrelles per adornar els patis de la fundació. 

La proposta d’Ignasi Blanch, un altre dels tòtems, serà anar un pas més enllà del blau que regna a La Barceloneta. Serà al Museu d’Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3). El no menys internacional Francesc Ruiz serà al Museu del Disseny (plaça de les Glòries Catalanes, 37-38) i ha preparat un taller que combina l’escriptura i el dibuix, amb recursos com els emojis, la cal·ligrafia i els jeroglífics.

Un bestiari amb envasos

Molt bona pinta té també la proposta de Col·lectiu Basurana (plaça de Dolors Canals) imbuïda de l’univers Brossa per convidar a crear un bestiari fantàstic a partir d’envasos (nets) que solen anar al contenidor. A prop, al Museu de Ciències Naturals (plaça de Leonardo da Vinci, 4-5), hi haurà Anna Riera descobrint les formes de la naturalesa a partir del traç.

Entre els espais debutants d’aquest any destaca el Mercat de les Flors (Lleida, 59), que a falta de paper mostrarà que el dibuix pot sorgir de la dansa i el gest. També, el Fabra i Coats (Sant Adrià, 20), que sortirà a dibuixar la ciutat o redefinirà les línies d’una pel·lícula.El Centre Cívic Can Felipa (Pallars, 277) també s’ha afegit al Barcelona Dibuixa amb un taller sobre les nostres Rutines Gràfiques inventat pels estudiants de Belles Arts de la UB.

I també, Festival Valentina

Notícies relacionades

El mateix diumenge, entre les 10 i les 19.00 hores, la plaça de Can Felipa i voltants acull la primera edició del Festival Valentina, la versió familiar de l’Escena Poblenou. El programa, centrat en els drets dels nens, inclou l’espectacle ‘Volen, volen’ (12.00), dansa i circ firmada per la Cia. Mariantònia Oliver i Peix (18.00), d’Hotel Iocandi. A més del contacontes compromès (11.00) de Bel Olid, escriptora, traductora i professora de llengua i literatura, i Pol Galofré.

 

Temes:

En família