On Catalunya

moda

La cabellera del poder

Les dues hereves del moment, Ivanka Trump i la televisiva Siobhan Roy ('Succession'), comparteixen penes i pentinat

zentauroepp50213862 abel191014180045

zentauroepp50213862 abel191014180045 / LM Otero

2
Es llegeix en minuts
Núria Marrón
Núria Marrón

Periodista

ver +

A hores d’ara de la temporada, el pentinat més comentat pels hermeneutes de la moda i els estils de vida –un gènere apassionant– és l’anomenada ‘cabellera del poder’, que no és res més que un‘bob’llarg i llis que ha rebut aquest sobrenom per dos motius: en primer lloc, perquè amb ell han reaparegut aquesta tardor dues de les hereves més televisades del moment i en segon lloc perquè hi ha consens en què el nou pentinat és capaç de telegrafiar càlculs, emboscades i intrigues. 

La primera hereva en qüestió és Siobhan Roy, que a la segona temporada de ‘Succession’ ha coreografiat el seu acarnissat assalt a Camelot amb pantalons de cintura alta, colls de cigne i un tall tan afilat com el verb. Sens dubte comparteix penes amb Ivanka Trump, que segons els grupets de Washington ha començat el nou curs demanant pas després d’haver reculat posicions en l’escala de favors paterns i haver descobert –segurament amb l’ajuda dels mems que va desencadenar el seu desenraonat pas pel G-20– que, potser, la drecera més directa al poder seria més complicada que plantar-se a l’ala oest de la Casa Blanca i conversar amb l’elit mundial.

El ‘bob’ d’Anna Wintour, símbol de poder

El ‘bob’ d’Anna Wintour, símbol de poderCom tants altres cops en aquesta fase de tardocapitalisme decadent, sembla que en la gènesi d’aquesta última evolució del‘bob’està un altre cop Kim Kardashian, que al juny es va presentar a la Casa Blanca en qualitat d’assessora en temes de reinserció penitenciària. I per escenificar que, potser, ara li interessen més la influència i la seva carrera de Dret que la celebritat guillada, es va presentar amb un sobri vestit jaqueta i aquest pentinat que la cultura popular relaciona amb el poder i l’autoritat des que la cap del ‘Voguenord-americana, Anna Wintour, el va prendre del Swinging London i el va reconvertir, amb les ulleres de sol, en la imatge de l’apoderament corporatiu.

Notícies relacionades

Abans d’això, diu la llegenda que va serCoco Chanel qui es va inventar el pentinat un dia que se li van cremar les puntes amb l’assecador. Per les presses, va agafar les tisores, es va trinxar la cabellera i va arribar a l’òpera dient que «una dona que es talla el cabell està a punt de canviar de vida». Sens dubte, a la modista, truculenta i fantasiosa, li hauria fascinat que gairebé un segle més tard el ‘bob’, el seu‘bob’,prengués caires tan macbethians.