On Catalunya

EN FAMÍLIA

El SAT, per als petits de la casa

El SAT Teatre inicia la temporada amb 'Eh man hé', de Zero en Conducta, amb un protagonista que té cinc personalitats, i segueix amb el delicat i optimista 'La lluna en un pot'

zentauroepp49732633 onbarcelona eh man h190910194457

zentauroepp49732633 onbarcelona eh man h190910194457

2
Es llegeix en minuts
Eva Melús

El SAT Teatre (Neopàtria, 54) comença el nou curs regalant al públic un espectacle inaugural d’altura. Eh man hé (divendres, dia 13, a les 20.30 hores), de la companyia Zero en Conducta, ha sigut guardonat amb el premi Drac d’Or del Jurat Internacional i el Jurat Juvenil i amb el Drac d’Or a la millor interpretació a la Fira de Titelles de Lleida. Les primeres 50 entrades es poden descarregar gratuïtament a la pàgina web del SAT Teatre.

Eh man hé, dirigit per José Antonio Puchades ‘Putxa’, i Julieta Gascón, té el segell dels treballs anteriors de Zero en Conducta.La companyia torna a reflexionar sobre el moviment utilitzant el seu particular llenguatge, un compendi d’expressions que provenen del mim, la dansa contemporània, l’acrobàcia, els titelles i el teatre físic en general.

En aquesta ocasió, els Zero expliquen la història de Nolan. Els antics xeiene van batejar com eh man hé als cossos on convivien diversos esperits. Nolan, uneh man hé, n’allotja cinc, ni més ni menys, i tots ells es passegen per l’escenari. El protagonista es veu obligat a abandonar el seu estat immòbil per superar els seus dubtes i les seves pors, per començar a viure somnis i il·lusions.

Cicle ‘Remenuts’ 

Després del gran aperitiu festiu d’Eh man hé, la programació amb majúscules comença aquest diumenge amb el primer espectacle del cicle Remenuts, pensat per a un públic de 0 a 5 anys.Serà amb La lluna en un pot (Un espectacle incomprès), de La Petita Malumaluga, els creadors de l’aclamadaBítels per a nadons.

En la seva estrena, la setmana passada a Fira de Tàrrega, aquesta història sobre una lluna atrapada va esgotar totes les entrades. A Sant Andreu s’han programat quatre sessions: a les 11.00, a les 12.30, a les 17.00 i a les 18.30 hores. Les entrades costen 9,5 euros, tot i que hi ha abonaments de tres i cinc entrades.

Notícies relacionades

Els Malumaluga han fabricat en aquesta ocasió una petita peça de 35 minuts plena de delicadesa i optimisme. La recomanació és per a nens de fins a 3 anys. Això sí, s’ha de tenir en compte que aquesta companyia, més que produir propostes per a nens, compon muntatges per a tots els públics que són capaços d’atrapar els més petits, un públic d’allò més sincer i sense filtres. Atenció sempre a les segones lectures poètiques. Com en tots els espectacles programats al cicleRemenuts, l’aforament és reduït i el públic s’asseu sobre l’escenari.

El SAT és un dels temples teatrals per a la primera infància a Barcelona i forma part del circuit del festival El Més Petit de Tots (9-24 de novembre), que al llarg dels últims 15 anys ha aglutinat propostes de gran qualitat artística per a un públic que inclou dels que encara no gategen fins als que començaran aviat la primària. Aquesta temporada aporta dos espectacles.