Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

ON / OFF

5 coses que no et pots perdre aquesta setmana a Barcelona

El millor: el directe de Nicola Cruz i el cicle de Polanski a la Filmoteca. El pitjor: l'última transformació de Ceremony

Juan Manuel Freire

5 coses que no et pots perdre aquesta setmana a Barcelona

ON

Nicola Cruz i amics

Després de la seva gran acollida a l’últim Sónar, el productor electrofolklòric torna a Barcelona per presentar 'Siku’ en directe. Serà un esdeveniment de vuit hores amb sessions de Sano, BeGun i “un convidat molt especial”, s’anuncia. Dissabte, dia 7, a partir de les 22.00 h, a Razzmatazz.


 Icona indie en solitari

Kip Berman va saltar a la fama alternativa al capdavant de The Pains of Being Pure at Heart. Des de fa temps, és l’únic membre permanent del grup, però tot i així ha volgut treure un projecte en solitari: The Natvral. Amb aquest àlies actua a Vol aquest dissabte, dia 7, a les 21.30 h.


Gloriosos ‘hippies’

No tots els ‘hippies’ són com els d’Érase una vez en... Hollywood’. Els Fabulosos Freak Brothers, creats fa més de mig segle pel déu del còmic underground Gilbert Shelton, eren adorables, com es pot recordar ara llegint el primer volum de l’“edició integral remasteritzada” de les seves aventures. Publica La Cúpula.


La llavor de tant

I parlant de l’última de Tarantino: la Filmoteca programa cicle de Roman Polanski, una de les peces clau d’aquesta formidable pel·lícula. La setmana que ve es podrà veure, per exemple, un monument terrorífic anomenat ‘La llavor del diable’, la influència del qual encara batega mig segle després. Dimarts, dia 10 (17.00 h.), i dissabte, dia 14 (21.30 h.).


Neomercat ambulant

A punt de complir 12 anys, aviat és dit, el Flea Market es posa en marxa diumenge, dia 8, en un dels seus escenaris clau: la plaça de Blanquerna, al costat del Museu Marítim. De 10.00 a 20.00 h., descobreix aquesta peça de roba, aquell ornament domèstic, aquell complement ‘random’ o aquesta primera edició llibresca que no sabies que necessitaves.


OFF

Ceremony, gir poc convincent

El ja gairebé veterà grup californià Ceremony sembla decidit a explorar tots els angles musicals de finals dels 70, primers dels 80: van sonar punk, una mica més tard van saltar al postpunk, i en el nou 'In the spirit world now’ sonen a banda new weave a la recerca del ball. El gir, sincerament, no els acaba de provar.