On Catalunya

el museu imaginari

La glorieta del parc de la Ciutadella, "un pol d'atracció artística"

Sheila Mesas, una de les vocalistes de Maruja Limón, recorda que en aquest racó va decidir amb les seves companyes formar el grup de flamenc fusió. Tot seguit, per celebrar-ho, van tocar allà mateix

maruja-limon

maruja-limon / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

A Barcelona hi ha llocs que es podrien catalogar de màgics, i la glorieta del parc de la Ciutadella, entre la cascada i el llac, n’és un. ¿Qui no s’imagina una escena de Mary Poppins allà mateix? Tot i que en aquest racó no es va rodar la pel·lícula, sí que ha sigut escenari de moments que, efectivament, es podrien catalogar de màgics.

Un d’ells, tan desconegut com meravellós, va succeir el 2014: quatre noies (Esther González –veu–, Sheila Mesas –veu–, Vicky Blum –guitarra– i Elisenda Fàbregas –percussió–) es van citar allà i van decidir que es convertirien en el grup de flamenc fusió Maruja Limón, al qual poc després s’hi uniria la trompetista Mila González.

Uns escolars, el seu primer públic

I “amb l’emoció de tirar ‘p’alante’ el projecte”, com que portaven guitarra i calaix, es van posar a cantar i a tocar de manera espontània per celebrar-ho. La sorpresa va ser que un grup d’escolars s’hi van acostar i es van quedar a veure-les. "Va ser el nostre primer públic. Vam tocar l’havanera ‘El meu avi’”, recorda amb un somriure Mesas.

Aquella història va anar creixent i ara Maruja Limón té una agenda atapeïda de bolos. Després d’actuar el 19 de juliol al Pirineu Sud, els espera tot això: 9 d’agost a La Santa (Santa Cristina d’Aro), el 13 a l’enorme Sziget Festival (Hongria), el 22 a les illes Açores, el 18 de setembre al Mercat de la Música Viva de Vic i el 8 de novembre a l’Apolo, on presentaran el seu nou disc. 

Jazz, clàssica, 'lindy hop'...

La glorieta de la Ciutadella és sentimentalment molt important per a Maruja Limón –recalca la cantant–, però és un lloc molt interessant perquè de vegades hi toquen jazz de manera improvisada, o fan un concert ‘oficial’ de clàssica, o hi ballen ‘lindy hop’. És un pol d’atracció artística en un pulmó de Barcelona que està en ple centre de la ciutat i sempre ofereix activitats de lleure". 

Notícies relacionades

A Mesas li agrada la idea de tornar amb les seves companyes a aquest lloc tan màgic. “Seria guai actuar al lloc on va començar tot”.