On Catalunya

CIUTAT ON

Guerres d'aigua a Barcelona

Aquí vens perquè t'aigualeixin la festa. I, sí, acabes més aigualit que la investidura de Pedro Sánchez. És la WaterFight BCN. Són guerres d'aigua multitudinàries. Han arribat a lluitar-hi fins a 400 persones

zentauroepp49079953 on agua190717164048

zentauroepp49079953 on agua190717164048 / JOAN CORTADELLAS

3
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Et pararies en sec al veure’ls, però és impossible mantenir-se sec més de tres segons. Ni que fos una quedada deGremlins. El grup es va multiplicant a mesura que dispares rajos d’aigua a discreció. Han arribat a lluitar a la Ciutadella fins a 400 pistolers de plàstic. És la WaterFight BCN. Aquí vens perquè t’aigualeixin la festa. I sí, acabes més aigualit que la investidura de Pedro Sánchez.

La zona zero es concentra davant lacascada del parc. Es veuen hordes amb samarretes verdes i blaves, grans pistoles de colors que no desentonarien en una invasió extraterrestre. Descobriràs –ja tard– que és gent amb el gallet més fluix que Froilán amb una escopeta. Acabes xop, però amb el riure tonto com si estiguessis en una pel·li d’institut americà.

“Que fàcil que és passar-s’ho bé”, solen repetir aquests guerrers any rere any. “De vegades ens compliquem la vida –diu el Lluís esbufegant–. I aquest tipus d’activitats són molt fàcils de fer”. És l’ideòleg d’aquesta quedada anual passada per aigua. “Jo crec en aquestes activitats com una font d’energia i alegria”.

Lluís Calvera, de 27 anys, és enginyer, ‘maître’ i muntador vocacional de numerets. Pot suportar més aigua a sobre queAquamanila Sirenetajunts. Fa un parell d’anys que forma part de Good Vibrations Barcelona. “És una organització –explica– que es dedica a fer activitats sense ànim de lucre per generar bon rotllo”.

Més armats que Rambo amb un mal dia

Aquesta serà la quartaWaterFight que organitza el Lluís. “És la cinquena o sisena en què participo –detalla–. Això ve de fa molts anys”.  Tot va començar amb Barnamob, recorda. “Era una parella que feia bastants flashmobs i en tenia alguns de fixos. Aquest, per exemple. I el detreure’s els pantalons al metro[és un esdeveniment mundial que es fa al gener]”.

Els de Barnamob van estar quatre o cinc anys, assegura el Lluís. “Es va acabar i la vam fer amb Good Vibrations Barcelona un parell d’anys. Després va estar un any sense fer-se i la vaig agafar jo”. ¿Per què? “Perquè m’agrada –diu arronsant les espatlles l’organitzador–. M’agrada que la gent s’ho passi bé, que faci una mica de gresca”.

EL+

Acabes amb el riure tonto com si estiguessis en una pel·li d’institut americà.

“És un dia diferent”, conclou Giancarlo, pistoler d’aigua habitual, després de la temptativa de diumenge passat. LaWaterFightes va haver de posposar per la pluja. La guerra d’aigua multitudinària serà el dia 28, a partir de les cinc de la tarda. 

¿Què es necessita? “Unes bones pistoles. I una galleda d’aigua també va bé”, diu rient el Lluís. “Tot

transcendeix –adverteix–. Comença tot molt normal: pistoles d’aigua, globus... i veus de sobte gent amb galledes d’aigua i garrafes de cinc litres”. Aquests pistolers van a la guerra més armats queRamboen un mal dia. “Hi ha gent que ve amb fumigadors –explica el Lluís–, d’aquests de jardineria, amb dos dipòsits a l’esquena. Es recomana portar a sota banyador/biquini, motxilles impermeables i roba de recanvi. Un any fins i tot va venir un noi amb neoprè, com si anés a bussejar.

Només hi ha tres normes: 1. Cadascú porta el seu arsenal d’aigua. 2. No es poden mullar les càmeres ni la gent que no hi estigui participant. 3. Se n’ha de fer difusió”. Cal escollir equip: verd o blau, tot i que molta gent s’hi suma in situ fins i tot amb bosses de plàstic. ¿Qui guanya? “Ningú –diu el Lluís–. Guanyem tots. És passar-ho bé”.  

Notícies relacionades

Quan es declara l’alto el foc, els pistolers ja estan demanant una altra guerra. “Jo no en faig més per qüestió de temps –s’excusa el Lluís–. Però sempre animo tothom que vulgui muntar-lo: ‘Endavant’. L’esdeveniment no és meu”.

Batalla de coixins

No és l’única guerra en què està involucrat. Organitza des de fa 11 anys una batalla de coixins a començaments d’abril. És quan se celebra el Pillow Fight Day. Existeix, sí: un dia mundial per fotre cops de coixí a desconeguts. Han arribat a lluitar a la plaça de Catalunya uns 500 lluitadors amb arma tova. 

Temes:

Ciutat on