On Catalunya

L'HUMOR D''EL MUNDO TODAY'

Aquestes són les micropartícules que no et pots perdre quan visitis Barcelona

Selecció de les ressenyes que la ciutat rep d'internet

balmes

balmes

2
Es llegeix en minuts
El Mundo Today

L’electró número 73 d’un àtom d’urani del carrer de Balmes 

“Ningú sap com ha arribat fins aquí”

★★★

Com tots sabem, l’urani té el pes atòmic més gran de tots els elements que es troben en la naturalesa. L’urani és aproximadament un 70% més dens que el plom, tot i que és menys dens que l’or o el wolframi, per això sorprèn que en ple carrer de Balmes de Barcelona, entre tots els àtoms de carboni, hidrogen o oxigen, hi hagi aquesta petita joia. El més recomanable és acudir amb un bon microscopi perquè, entre els 92 electrons que té, el número 73 et deixarà amb la boca oberta. 

MARIBEL PÉREZ 


Els protons que conformen la façana de la Sagrada Família 

“Experiència molt positiva”

★★★★

No importa que hi hagi llargues cues de turistes perquè el nombre de protons que es troben a la façana de la Sagrada Família és molt superior al nombre d’éssers humans que hi ha al planeta. Gràcies a la seva càrrega positiva, et notaràs molt més optimista. Sols s’ha d’anar amb compte al diferenciar-lo amb els neutrons, ja que a l’estar tots barrejats pots acabar pujant a Instagram una foto del que no és. 

RUBÉN GÓMEZ


Els quarks de La Pedrera 

“Gaudí era un geni”

★★★★

Tot i que siguis més de bosons que de fermiones –jo reconec que ho soc– he de confessar que quan vaig visitar La Pedrera, al posar el màxim zoom de la càmera del mòbil, em vaig quedar meravellada amb la disposició que Gaudí va fer dels quarks. No només és que interactuen bé amb les quatre forces fonamentals, sinó que és la manera de formar hadrons gairebé de forma màgica. Sens dubte l’arquitecte català era un geni de debò que ho tenia tot pensat.

CRISTINA RUIZ


Els bosons de la Font Màgica de Montjuïc 

“De vegades profundes, de vegades partícules, quina bogeria"

★★★★★

El primer que he de dir és que tots els bosons, traient-ne dos o tres, em van agradar moltíssim, i penso que Barcelona en això ens porta anys d’avantatge a les altres ciutats. Però m’agradaria centrar-me sobretot en la majestuositat dels fotons que surten màgicament de la font interactuant amb els àtoms d’hidrogen i oxigen que conformen l’aigua, provocant un espectacle inoblidable al costat de les ones sonores. Segons com els miris, els fotons es comporten d’una manera o una altra. Sens dubte, és la font més màgica que he vist en la meva vida.

RAFAEL CAMUÑAS


Les micropartícules que conformen els àtoms de carboni que em conformen a mi 

“Jo molt descontenta”

Notícies relacionades

(Traducció automàtica) Oh, jo cansada d’aguantar els electrans, neutrens i pratons que constituint la carboni que compon la meva existència. Jo no contenta amb mida del meu ventre, molt greix en últims dates per culpa d’altres àtoms de carboni. Jo vol eliminar molts molècules que no servint per a res. Jo si us plau ven a Wallapop els àtoms que em sobren si algú els vol em digui a telèfon posat en meu perfil. Molts gràcies.

BRENDA WALSH