On Catalunya

FER ARRELS

L'alzina del Fondal de la Budellera, a Collserola

El sender que porta fins a l'arbre és un paratge molt divers i amb elevada humitat

amadridejos48820509 onbarcelona  arbol arboles  encina fondal budellera   foto  190702174419

amadridejos48820509 onbarcelona arbol arboles encina fondal budellera foto 190702174419

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

El sender del Fondal de la Budellera, al parc natural de Collserola, és un recorregut per a tots els públics que permet conèixer una porció exuberant de bosc mediterrani i observar alguns arbres ressenyables, incloent-hi alzines, roures, pins, freixes i fins i tot alzines sureres, en un ambient bastant humit. L’alzina més gran del Fondal, amb un perímetre de tronc de 2,41 metres i una altura aproximada de 18, té el tronc inclinat de tal manera que neix en un lateral del camí i la seva copa es projecta sobre l’altre.

Notícies relacionades

El sender parteix de l’ermita de Santa Maria de Vallvidrera i la seva àrea de pícnic, i avança cap al nord en paral·lel a la carretera de l’Església i al rierol de la Budellera, un petit curs d’aigua que neix a la font del mateix nom. L’arbre es troba 400 metres, abans d’arribar a l’aparcament del Revolt de les Monges.

Localitzador Google Maps d’arbres singulars Fer Arrels-On Barcelona

Quercus ilex

Nom en català: alzina Nom en espanyol: encina Origen: Conca mediterrània Antiguitat: Almenys 150 anys Lloc: Barcelona. Parc de Collserola. A prop de l’àrea de pícnic de Santa Maria de Vallvidrera (restaurant Pinya 2)

Temes:

Fer arrels