Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

ON / OFF

5 coses que no et pots perdre aquesta setmana a Barcelona

El millor: Michael Kiwanuka al Cruïlla i les memòries de Seymour M. Hersh. El pitjor: la carrera veloç de Lil Nas X

Juan Manuel Freire

5 coses que no et pots perdre aquesta setmana a Barcelona

Phil Sharp

ON

Dies forts del Cruïlla

Va començar dimecres passat, però les jornades fortes del Cruïlla Festival són les de divendres, dia 5, i dissabte, dia 6, amb ganxos com Michael Kiwanuka (que té el tema principal de Big little lies), Foals, Garbage o Kylie Minogue. Al Parc del Fòrum. 75 euros (entrada de dia) i 125 euros (abonament de dos dies).


Austràlia alternativa

Els més indie potser recorden The Lucksmiths, banda australiana que als 90 va enamorar amb els seus ritmes simples però addictius i els seus jocs de paraules. El baixista Mark Monnone opera ara a Monnone Alone, però no tot sol, sinó al costat d’altres veterans de l’escena alternativa del seu país. Aquest dilluns, dia 8, són a l’Espai Zowie (22.00 h).


Lliçons de periodisme

En temps que confonem investigar amb googlejar, convé fer una lectura concentrada de ‘Reportero’ (Península), el llibre de memòries del mític Seymour M. Hersh. Allí recorda la seva tasca durant la guerra del Vietnam, el Watergate, la crisi d’Abu Ghraib... Lectura reveladora i inspiradora.   


I tant que ok

Gilberto Gil, el gegant del moviment Tropicália, visita Barcelona per presentar 'Ok ok ok', el seu primer disc amb temes inèdits en vuit anys. Però no deixarà de tocar alguns dels seus clàssics infinits. Festival Jardins Pedralbes, dilluns, dia 8, a les 22.00 hores. De 24 a 58 euros.


El Muerte és vida

Mort Festival es trasllada de Sitges a Barcelona per a la seva edició del 2019, amb noms com Aloha Bennets (foto), Help Me Please I Am Dying (projecte paral·lel de dos components de MOURN) o Pantocrator (la banda punk de Marta Delmont). Divendres, dia 5, sala VOL, 22.00 hores. ¡Per només 8 euros!


OFF

Lil Nas X, carrera precipitada

L’ascens del raper Lil Nas X ha sigut més que meteòric. Gràcies a un hit viral de menys de dos minuts, va ser fitxat per una multinacional. Al cap de poquíssims mesos ja té primer epé, ‘7’, sense gaire substància. ¿On ha quedat això de cultivar i depurar la música fins a l’obsessió? Temps massa àgils.