On Catalunya

en família

Professional Dj Kids: escola de petits discjòqueis

És molt probable que els nens que toquen en el Sónar Kids o en el Minimúsica hagin sortit d'aquesta acadèmia. Allà, tenen totes les eines per jugar amb els ritmes electrònics

professional-dj-kids

professional-dj-kids / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Eva Melús

Tot va començar el 2010. Està, per tant, a punt de complir-se una dècada. En aquell temps, hi havia poques escoles de discjòqueis, i menys per a nens. Rosa Amuedo (a la foto) va començar a ensenyar a tocar la taula als alumnes de l’Institut Secretari Coloma, a Gràcia, com qui ensenya a tocar el piano o la guitarra, com un instrument més. D’aquí va sorgir l’acadèmia Professional Dj Kids. “Vam ser els primers a Barcelona”, afirma Amuedo. Avui dia, els seus pupils toquen en el Sónar i el Minimúsica. Aquest cap de setmana seran al Simfònic i a finals de mes compartiran escenari amb Lola Índigo al Share Festival. 

Amuedo, que va créixer entre vinils, va ser dj resident del club Otto Zutz i va crear música per a publicitat. Ara forma nens a partir de 7 anys amb la vocació de crear escola. “Els més petits són els més valents. Els discjòqueis de més de 30 anys poden tenir més habilitat tècnica, però els més joves han nascut entre la tècnica, literalment”, explica.

Professional Dj Kids

Notícies relacionades

Aquests nens electrònics tenen la capacitat per assimilar ràpidament el manual del dj, que segons Amuedo inclou una mica de so, una mica de música, una mica d’informàtica i molt de passió. Ella els ofereix l’espai, el temps i les eines perquè desenvolupin la seva creativitat i anar engrossint la seva maleta de cultura musical. 

Animar les noies

Incorporar noies sempre li exigeix un petit plus d’esforç. Va tardar un parell d’anys a tenir la primera a la seva classe i, en general, solen tardar més a acostar-se al plat de barreges. “Les més veteranes ja saben perfectament el que s’ha de fer, però els nois tendeixen a apoderar-se’n i, si ho fan, les noies ja no toquen. Així que he d’animar-les”, explica. “Però cada vegada som més”, fa broma.

Temes:

En família