On Catalunya

MUSEU IMAGINARI

El museu de l'Antic Car Club de Catalunya

L'empresari Javier Tulla, un dels qui més vehicles clàssics i de col·lecció ven a tot Espanya, recomana la visita al garatge d'aquesta organització, que guarda mig centenar de joies històriques rodadores

javier-tulla

javier-tulla

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

És possible que molts aficionats als cotxes clàssics i de col·lecció desconeguin l’existència d’aquest espai amagat en un soterrani de la Via Augusta, 182: és el garatge on dormen mig centenar de joies rodadores propietat de socis de l’Antic Car Club de Catalunya. Està obert al públic un parell de dies a la setmana. Fins allà ens porta Javier Tulla, "broker" d’aquest tipus de vehicles, potser el que més compra i ven a tot Espanya a través del seu concessionari, Vico. Un lloc fascinant que es pot visitar de manera gratuïta cada dimarts i cada dijous de 17.00 a 20.00 hores, tot i que també hi poden anar particulars o grups en hores convingudes si truquen abans al 93.209.55.23.

Notícies relacionades

Un breu passeig per allà permet veure –però no tocar– automòbils de somni, alguns amb gairebé un segle d’existència i altres de més moderns (han de tenir almenys 25 anys d’antiguitat per ser considerats històrics). Hi ha exemplars de Rolls-Royce, Bentley, Ferrari, Fiat, Alfa Romeo, Talbot, Maserati, Cadillac, Jaguar, Chevrolet, Buick, Hispano-Suiza, Renault... "Aquest museu es va muntar el 1981 com a agraïment a Barcelona. No hi ha res igual a la ciutat", assegura l’empresari, que durant els anys 90 i principis dels 2000 va ser un dels relacions públiques de més èxit de la nit barcelonina.

Cotxes, un bar, una biblioteca...

Són 300 els socis d’aquest club, però aquí només caben 50 vehicles perquè la resta de l’espai està destinat a un bar-restaurant on prendre alguna cosa, una biblioteca sobre el món de l’automoció ("la més important de Catalunya") i una sala de juntes. En aquesta es decideixen les activitats que es munten, com les sortides en grup per assistir a fires o participar en ral·lis d’època (han arribat a anar a Moscou). També coorganitzen l’emblemàtic Barcelona-Sitges. És llavors quan les màquines desperten de la seva aparent letargia i reviuen un passat que, per uns instants, sembla que va ser millor.