On Catalunya

ciutat on

Entrena volant a Barcelona

Aquí t'ensenyen a fer el Superman encara que estiguis de capa caiguda. Diuen que és «el futur del 'fitness'». 'Bungee up', es diu. Cremes gairebé tantes calories que al criticar el final de 'Joc de trons'

zentauroepp48117773 cotrina190530124003

zentauroepp48117773 cotrina190530124003 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Estires el braç esquerre apuntant al cel a la manera desuperheroien pràctiques. Agafes tirada, fas un parell de gambades i apuges el genoll dret per completar el posat de còmic. ¡Hop! Un saltiró i et poses a volar amb més represa que el superpactòmetre de Ferreras. “¡¡Superman!!!”, crida la professora. És el primer que t’ensenyen aquí, encara que et facin canviar en vestuaris en comptes de fer-ho en cabines telefòniques. Acabaràs fent equilibris en l’aire a l’estil deTom CruiseaMissió: Impossible

Això és Bungee workout. “El futur del fitness”, li diuen. No sabràs si prendre’t una beguda energètica o una Biodramina. A Barcelona s’ha rebatejat com a Bungee up. Es podria traduir com fer pònting cap a dalt. “Entrena volant”, resumeix Denise a la seva web. 

ADenise Braguetose la veu més solta en l’aire que els dels anuncis de Red Bull. És brasilera, tot i que a estones té accent italià. Trenta-un anys, fa nou que és a Barcelona. Fa tres que va deixar l’oficina pel pilates. Fa dos que va veure un vídeo deBungee workouti es va tornar “boja”. 

“Era un vídeo que es va fer viral des de Tailàndia –recorda l’ara entrenadora volant–. Vaig començar a investigar i em vaig posar en contacte amb el que apareixia al vídeo”. I va acabar localitzant els pioners delBungee workouta Europa. “A Amsterdam també estaven treballant amb aquesta tècnica», apunta. Hi va anar a fer la formació professional. Fa un any que va començar a ensenyar a volar a Barcelona: dos dissabtes al mes a l’Eixample i dos més a Parets. Acaba d’afegir una classe a Barcelona ciutat els dilluns a la tarda i al juny n’obrirà una altra els dimecres al matí.

Bungee up

Ritmic Bcn (Vilamarí, 37). Dilluns, dimecres i dos dissabtes al mes.Nexes Pilates (Volta, 3, Parets del Vallès). Dos dissabtes al mes. Preu: Una classe: 20 €Abonament de 4 classes: 60 € Abonament de 8 classes: 80 € (es poden compartir entre dues persones). bungeeupbarcelona.com 

Ritmic Bcn (Vilamarí, 37). Hi ha vuit elàstics penjant del sostre. Gairebé no has dit ni “hola” i Denise et pregunta quant peses. A boca de canó. L’hi dius a l’orella com si fossis en un confessionari, et col·loca un arnès –és especial per aBungee workout– i t’enganxa a l’elàstic com si fossis un botifarró. Passaràs de botifarró a Superman en tot just 5 minuts. És un dels exercicis més bàsics, diu. Dos, tres passos, saltes, voles un parell de segons, i a agafar tirada una altra vegada. Al tercer salt deixes de fer elSuperlópez

Cinc minuts i ja vas amb la llengua fora. “Estàs tota l’estona utilitzant tots els músculs del cos”, Denise justifica les teves suors. “Estàs fent un munt d’exercicis, però la idea és que et diverteixis”. Com més avançada és la classe, més acrobàcies aprens. “Més coses volant”, et pica Denise. ¿Beneficis? “El principal és que és un treball que no té impacte –respon la professora–. Perquè l’elàstic t’esmorteeix els impactes”. 

Com a ‘Missió: Impossible’

Ara fas “l’estrella” en l’aire. Ara, “la fletxa”. Ara, ¿una vertical? Doncs, sí, acabes feent tantes tombarelles com Soraya Sáenz de Santamaría durant un recompte electoral. “Poses el cos a prova –explica Denise–. Fas postures que mai has fet abans. Per exemple, una vertical. És una cosa que és superdifícil, però amb l’elàstic la fas com si fos fàcil”. I perds la por. “Exacte –assenteix Denise–. Et deixes portar. I t’adones que pots fer coses que ni imaginaves que podries fer”. Aquí miraries per sobre de l’espatlla Tom Cruise. Allà ets, fent la planxa en l’aire a uns centímetres del terra a la manera deMissió: Impossible.

EL+

Agafes més facilitat en l’aire que en un anunci de Red Bull. ¿El que més agrada? La sensació de llibertat. 

 ¿El que més agrada? “La sensació de llibertat”, diu Dora, una de les alumnes d’avui. “A part de ser divertit –afegeix Simeia–, cremes moltes calories”. I t’ensenya el seu rellotge: marca 268 calories menys. “I hem anat bastant a poc a poc”, esbufega. Era una classe d’iniciació. En una tota seguida se solen cremar 400-500 calories. Gairebé el mateix que al criticar el final deJoc de trons.  

Notícies relacionades

“És un esport del futur”, vaticina Denise. “D’aquí a un parell d’anys serà a tots els gimnasos, com el zumba”. Quan marxes ja estàs pensant a tornar-hi. “Al final –somriu Denise– és poder volar sense tenir ales”. 

 

Temes:

Ciutat on