On Catalunya

Fer arrels

Els vells avets de les Bagues de Riu de Cerdanya

Per arribar als dos avets singulars és precís accedir en cotxe al refugi del Serrat de les Esposes

zentauroepp48195051 arbre190528113556

zentauroepp48195051 arbre190528113556

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

Les Bagues de Riu de Cerdanya, un sensacional paratge situat a l’extrem oriental del parc del Cadí-Moixeró, acull un dels avetars més vells de Catalunya, amb dos exemplars inclosos en el catàleg d’arbres monumentals de la Generalitat i molts altres l’altura dels quals s’eleva per sobre dels 20 metres.

'Abies alba'

Nom comú: avet (dos exemplars singulars) Origen: Pirineu, Alps i altres muntanyes del sur d'Europa Antiguitat: Cap al 1800-1850 Lloc: Riu de Cerdanya. A 4,6 km del refugi del Serrat de les Esposes. Sender senyalitzat

En lloc dels típics avets de troncs rectilinis i sense branques, a les Bagues de Riu encara és possible contemplar vells exemplars de formes capritxoses que han crescut lluny dels aprofitaments forestals. De fet, gràcies a la pressió ecologista i dels veïns, la zona es va salvar el 2014 d’unes tales selectives que amenaçaven diversos peus centenaris. Per arribar als dos avets singulars és precís accedir en cotxe al refugi del Serrat de les Esposes i, després, seguir per un sender senyalitzat durant una hora i quart. Un camí inoblidable. 

Temes:

Fer arrels