On Catalunya

MUSEU IMAGINARI

Galeria A34, innovació i artesania

La dissenyadora de moda catalana Teresa Helbig desconnecta en aquesta galeria de l'Eixample del seu vertiginós dia a dia Vertiginós i exitós, ja que acaba de guanyar el premi a la millor col·lecció de l'última edició de la Madrid Fashion Week

zentauroepp47126054 museo190313123900

zentauroepp47126054 museo190313123900 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Teresa Helbig vola amunt. Així de bé li estan anant les coses a la modista catalana. Des de l’any passat dissenya els uniformes del personal d’Iberia (va ser la primera dona de fer-ho), seguint els passos de tòtems com  Pedro Rodríguez, Manuel Pertegaz, Elio Berhanyer i Adolfo Domínguez. Acaba de rebre el premi a la millor col·lecció de l’última edició de laMadrid Fashion Week  per 'I put a spell on you', en què reivindica el costat positiu de les bruixes ("les redescobrim com a dones independents, fortes, intuïtives, diferents, absolutament extraordinàries").

Notícies relacionades

Continua desfilant un parell de vegades a la Madrid Fashion Week i en alguna passarel·la europea, manté la seva línies de perfums i la col·lecció de núvies, i considera fer una expansió internacional... No para. No para. I quan ho fa, un dels llocs en què li agrada desconnectar és a la galeriaA34(Aribau, 34). Hi ha molts motius, però el principal es resumeix en un: "Curiositat". “La curiositat cultural és un tret essencial de la denominada#helbigirl.Perquè encara que en sapiguem poc, d’art, tenim moltes ganes d’aprendre coses, i la curiositat és el més important. Així és com construïm la nostra marca, amb curiositat i ganes”, emfatitza.

Un projecte familiar i independent

No és l’única raó per la qual recomana aquesta galeria. “Per a mi és important que recolzi el teixit social del nostre barri –el seu ‘showroom’ i taller són, a pocs metres d’aquí, al carrer de Mallorca, 184–, i que es tracti d’un projecte familiar i independent amb una veu pròpia”. Hi ha una altra coincidència amb la seva filosofia de treball: "Exposa obres de corrents contemporanis amb tècniques tradicionals com el gravat –comenta Helbig–,  i aquesta barreja també la fem al taller, barrejant innovació i artesania ancestral”. ¿Algun motiu més? "Sí.Tenen obres de Francesc Català-Roca, un dels artistes preferits de les #helbigirls, que són rebels, fortes, independents, passionals, intuïtives, falsament innocents, i que són de diferents edats, diferents races i diferents orígens».