On Catalunya

ON / OFF

5 coses que no et pots perdre aquesta setmana a Barcelona

El millor: la 'performance' de Gazelle Twin al CaixaForum i 'Your name' a la Filmoteca. El pitjor: el disc d'acompanyament de 'Roma'

zentauroepp46955974 onoff190213234248

zentauroepp46955974 onoff190213234248

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ON

ON

Una bufó temible

L’artista britànica Gazelle Twin sacsejarà el CaixaForum el divendres que ve, dia 22, a partir de les 22.00 h, amb la ‘performance’ basada en el seu disc ‘Pastoral’, condemna de la situació política al Regne Unit (‘brexit’, desigualtat econòmica, racisme) a cavall de ritmes foscos i estridents.


Signes dels temps

També la paranoia i l’ansietat manen en una de les novel·les de l’any. La protagonista de 'Crudo' (Alpha Decay), una barreja de la seva pròpia autora, Olivia Laing, i l’heroïna feminista Kathy Acker, cau presa d’una tensió apocalíptica durant els preparatius per al seu casament.


Sense concessions

El grup indie rock/posthardcore Cloud Nothings visita La [2] de l’Apolo per presentar 'Last building burning', el seu disc més ferotge, que ja és dir. Cançons com ara 'On an edge', 'In shame' o 'Offer an end' són autèntiques boles de demolició que, en directe, haurien d’esclafar encara més fort. Diumenge, dia 24, a les 20.30 h.


Una botiga de discos ressuscita

Després de tancar a mitjans del 2017, Dead Moon Records reneix en el si de la BCstore (Montmany, 25, baixos 2). Al catàleg sobretot punk i hardcore de la botiga matriu, Dead Moon aportarà seleccions postpunks, darkwave, noise, etcètera. La festa d’obertura és dijous, dia 28, de 19.00 a 21.30 h.


‘Anime’ per plorar

Notícies relacionades

La Filmoteca recupera aquest cap de setmana, en la seva programació familiar, 'Your name', un clàssic instantani de l’‘anime’ que va provocar rius de llàgrimes a les sales. Hi ha vida, molta vida, més enllà de Miyazaki i Studio Ghibli en l’animació japonesa. Dissabte i diumenge, a les 17.00 h.


OFF

El disc de 'Roma', una incògnita

El millor de 'Roma' és tot. Tret de, potser, aquest disc de temes presumptament ‘inspirats’ en la pel·lícula. El repartiment és gairebé massa divers (de Beck a Billie Eilish, passant per la filla de 16 anys de Cuarón), i de vegades costa intuir la connexió d’aquesta música amb el Mèxic dels 70.