On Catalunya

EN FAMÍLIA

Dones per a la història

7 museus de Barcelona organitzen fins al 30 de març contacontes il·lustrats en directe sobre figures femenines de referència. El primer, aquest dissabte al Picasso

zentauroepp46924447 nens190212123849

zentauroepp46924447 nens190212123849

1
Es llegeix en minuts
Pilar Fierro

El que no es veu no existeix. Cada dissabte fins al del 30 de març, set museus de Barcelona intentaran donar visibilitat a dues dones rellevants per a la seva disciplina a través de ‘Petites històries, grans dones’, una activitat pensada per a nens i nenes a partir de 5 anys. Obre foc el Museu Picasso (accés per la plaça de Sabartés, 1) dissabte, dia 16, a les 17.00 hores, amb una sessió dedicada a la pintora de Santander María Blanchard i a la model Fernande Olivier.

El programa seguirà els sis dissabtes següents. El 23 de febrer, amb Ana Mir i Mercedes Azúa com a protagonistes al Museu del Disseny. El 2 de març, al Museu d’Arqueologia de Catalunya, es recordaràGloria Trias i Aurora Martín; el 9, al MNAC, a Anna Alcubierre i Mari Chordà. El 16, al Museu Marítim, Irene Bescós i Cristina Caparrós. El 23, a la Fundació Miró, a Lina Bo Bardi i Martina Milà. I el 30, al Museu de Ciències Naturals, a Hipàtia i Montserrat Colell.

Notícies relacionades

Dues escriptores, Victoria Bermejo i Anna Manso, han escrit els relats especialment per a l’ocasió. Arquitectes, estibadores o matemàtiques de referència com Hipàtia són exemples de llibertat. En les cites (gratuïtes, a les 17.00 hores), Ïo Valls explicarà les seves històries en forma de conte i la il·lustradora Àfrica Fanlo els anirà posant cara en directe.

El dia internacional de les dones

El cicle es va celebrar l’any passat entorn del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Es va dir 'Contes als museus per a nenes rebels’, una picada d’ullet a 'Contes de bona nit per a nenes rebels’, l’exitós llibred’Elena Favilli i Francesca Cavallo que recopila biografies de dones adaptades per al públic infantil amb il·lustracions que relacionen la història amb una cara.

Temes:

En família