On Catalunya

el museu imaginari

La masia del Jardí Botànic Històric

scrancher

scrancher / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

A Mark Scrancher li encanta escapar-se a un dels racons més 'secrets’ de Barcelona i, paradoxalment, ubicat al costat d’un pol d’atracció turística com el Museu Nacional d’Art de Catalunya: la masia del Jardí Botànic Històric. És tan secret que la majoria de barcelonins desconeixen la seva existència. "Fins i tot a l’agost hi ha poca gent", assegura aquest londinenc de 53 anys que dirigeix The Bike Club, una botiga i taller de bicicletes que també funciona com a club social i bar-cafeteria.

Notícies relacionades

Scrancher és un individu viatjat: ha viscut a la Gran Bretanya, Cuba i Espanya, bona part de l’any navega per mig món i quan toca terra es queda a Barcelona, on viu des del 1986 amb la seva dona i filles. I malgrat fer tantes voltes arreu del món, un dels seus llocs favorits és aquesta masia aixecada amb motiu de l’Exposició Universal del 1929, per mostrar als visitants com era el típic edifici de camp català. "Llàstima que no s’hi pugui venir en bici o portar-hi el gos, però ho entenc. És un oasi de pau. De vegades hi vinc a llegir", comenta l’empresari, que va topar per casualitat amb aquest paratge fa dècades. "M’agrada sorprendre els meus amics barcelonins i estrangers portant-los en aquest lloc", somriu.

Davant la masia, que està tancada al públic (només la utilitza el personal de servei del jardí i els membres de l’associació), hi ha un petit hort amb plantes, les llavors de les quals venen allà mateix. Hi ha llimoners, tarongers, carxofes, coriandre, rave negre...