On Catalunya

MUSEU IMAGINARI

Injecció d'energia amb la xocolata de Faborit

La psicòloga que debutarà el març al teatre amb la seva col·lega Patricia Ramírez amb un "binòleg'" humorístic sobre maneres de carregar-se una relació de parella, és assídua a aquest establiment als baixos de la Casa Amatller

zentauroepp46548698 museo190123112220

zentauroepp46548698 museo190123112220 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

La psicòloga Silvia Congost passarà consulta a la sala Barts el 18 de març. En realitat, protagonitzarà un 'binòleg' amb la seva col·lega Patricia Ramírez, que va treballar amb els futbolistes del Betis, en el qual ensenyaran en clau d’humor '10 maneras de cargarte la relación de pareja'. "M’he ficat en un bon embolic", somriu aquesta dona acostumada a escriure llibres i fer xerrades, tallers, conferències, simposis... Aquell mateix dia, abans del monòleg a dues bandes a l’escenari barceloní, tindrà una altra cita a Faborit, establiment que serveix xocolates desfetes, cafès, tes, infusions, sucs i amanides, i que està amagat als baixos de la Casa Amatller (passeig de Gràcia, 41), el preciós edifici modernista de Josep Puig i Cadafalch aixecat el 1900. Allà estarà temperant els nervis mentre suca una llesca de pa torrat en una tassa de xocolata calenta, igual que feia a casa.

Una xocolata a la setmana

Notícies relacionades

El seu, més que un ritual, és una necessitat física que podria vorejar l’addicció, ja que aquesta psicòloga especialitzada en dependència emocional i autoestima acudeix almenys una vegada per setmana a aquest bonic local. "Fan la xocolata calenta que més m’agrada per color, sabor i textura. I no és tan forta com a altres llocs", assegura convençuda. Sap de què parla perquè ha recorregut "totes" les granges del centre de la ciutat. Es nota que li agrada moltíssim aquesta xocolata perquè el seu despatx barceloní (en té dos més a Girona i a Madrid) no cau gaire a prop de Faborit: és a Enric Granados amb París. Així que té una bona passejada fins allà. Però li compensa: "És una injecció d’energia com pot ser el cafè per a d’altres". Igual la pren a la terrasseta interior que a la sala que simula una cuina antiga o davant la barra on atenen els clients. "De tant en tant, compro les tauletes que venen i les porto a casa de la meva mare per fer-la allà".

Per cert, Congost recomana com a bona teràpia de parella "una estoneta de xocolata calenta compartida". ¿Per donar-li una injecció d’energia i amor a la relació?