Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte d'El Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

EN FAMÍLIA

El teatre infantil clàssic es reinventa

Tres porquets que són víctimes de la globalització, 'cameos' a tot drap, un Hansel que fuig de la càries... Així és la cartellera teatral infantil dels pròxims dies

Eva Melús

El teatre infantil clàssic es reinventa

Els contes clàssics s’adapten als nous temps i als nous valors. És llei de vida. La versió d’'Els tres porquets' que el Jove Teatre Regina (Sèneca, 22) tindrà a la cartellera del 12 de gener al 3 de febrer, a càrrec de Dreams Teatre i amb música de Manu Guix, inclou una porqueta, tota una picada d’ullet a la paritat. I per assegurar-se la complicitat d’una generació acostumada al ritme trepidant d’un videojoc, apareixen a l’escenari personatges com el príncep de la Ventafocs, la Caputxeta Vermella i la madrastra de la Blancaneu. Les funcions es podran veure dissabtes i diumenges a les 17.30 hores per 10,80 euros.

Els porquets del Regina coincidiran amb els del Teatre Gaudí (Sant Antoni Maria Claret, 120), en una adaptació musical de Magatzem d’Ars programada per als dissabtes a les 17.00 hores i per als diumenges al migdia fins al 17 de febrer. Aquí, 'Els tres porquets' es veuen obligats a independitzar-se després que la seva mare hagi de marxar a la Xina a treballar degut al trasllat de la seva empresa. Les entrades costen a partir de 12 euros.

Però no només del porc s’aprofita tot. El SAT Teatre (Neopàtria, 54) ofereix 'Els cistells de la Caputxeta', un treball de la companyia Samfaina de Colors basat en poemes de Miquel Martí i Pol que es representarà els dies 12, 13, 19 i 20 de gener. Música tradicional i poesia per als més petits, a partir d’un any. Les entrades costen 9,50 euros. Els dissabtes, les funcions s’han programat per a les 17.30 hores i els diumenges, per a les 12.00 h i les 17.30 h.

Una mare cabra aliada amb el llop

El Teatreneu (Terol, 26) proposa 'Un altre Hansel i Gretel', de Tomassa Teatre, cada diumenge a les 12.30 hores (a partir de 10 euros). En aquest cas, la bruixa Càries intenta enredar un Hansel enganxat als dolços. I el Centre Cívic Tomasa Cuevas-Les Corts (Dolors Masferrer i Bosch, 33-35) ha programat la versió lliure de 'Les 7 cabretes i el llop' que ha fet la companyia Sim Salabim (diumenge, dia 13, a les 12.00 hores): l’estressada mare cabra s’alia amb el seu amic el llop per donar una lliçó als malcriats dels seus fills. L’espectacle és gratuït. 

Temes: En família