On Catalunya

ON / OFF

5 coses que no et pots perdre aquesta setmana

El millor: el concert de Nathy Peluso i 'Los vividores', de Robert Altman. El pitjor: un Zayn amb, potser, massa identitats

peluso

peluso

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ON

ON

La irreverència

Sembla que tothom, inclosos els artistes, està de vacances. ¿Tothom? ¡No! Nathy Peluso sortirà de l’ataràxia nadalenca aquest divendres, dia 4, per oferir una actuació a Razzmatazz com a part del Festival Mil·lenni. Rap, neosoul i desvergonyiment, molt desvergonyiment.


Per què ens agrada el que ens agrada

En el seu revelador assaig 'Creadores de hits. Cómo triunfar en la era de la distracción (Capitán Swing Libros), el periodista Derek Thompson ens explica com es fabriquen els fenòmens socioculturals (pel·lícules, cançons, apps...) al segle XXI. Res esdevé viral espontàniament.


Un debut a tenir en compte

Un dels primers discos del 2019 és Ode to a friend, l’esperat debut llarg del cantautor rock Ben Cramer, àlies Old Sea Brigade. Molt recomanable, però no la millor música per començar l’any amb alegria: Cramer es va inspirar en el recent suïcidi d’un amic. Pura malenconia.


Referent de la cultura jazz rock

Jamboree té preparat un bon regal de Reis (això de regal és una manera de parlar) per als amants del jazz fusió: divendres, dia 4, i dissabte, dia 5, visita la sala Jim Mullen, venerable guitarrista que va formar part dels Oblivion Express de Brian Auger. En format trio, amb Mike Gorman (òrgan) i Stephen Keogh (bateria).


Un altre clàssic 'altmanià'

La Filmoteca projecta aquesta setmana, en el cicle dedicat a Robert Altman, Los vividores, una altra mostra de l’afany del director per dessacralitzar i desmitificar els gèneres, en aquest cas el western. Fotografia de Vilmos Zsigmond, música de Leonard Cohen: havia de sortir bé. Dijous, dia 10, a les 20.00 hores.


OFF

Zayn, sense acabar de definir

Notícies relacionades

Però, ¿qui és Zayn? Sí, ja ho sabem, el més rebel i taciturn dels One Direction. La pregunta ve per la diversitat de modalitats que adopta al llarg dels ¡27 talls! d’‘Icarus falls’, el seu nou disc en solitari. Algunes ressenyes li demanen una mica més de (auto)definició.