On Catalunya

NO GASTIS

5 activitats gratuïtes per al que queda de Nadal

Ho afirmen els experts: el que provoca més plaer no costa diners. Així que, decidits a fer-te content, et suggerim cinc activitats amb què no et grataràs la butxaca al començament de la costa de gener

zentauroepp46364336 gratis181227105714

zentauroepp46364336 gratis181227105714

3
Es llegeix en minuts
Eva Melús

Fa anys que Dan Gilbert, psicòleg de la Universitat de Harvard, estudia les claus de la felicitat i ha arribat a la conclusió que allò que ens fa sentir més feliços en la vida és gratis. Per aquest ordre: practicar sexe, fer exercici, escoltar música i xerrar. Com que no tothom és igual, hem buscat més opcions que, a més, poden fer més suportable la temuda pujada de gener.

1. Marionetes per a nens més grans de tres anys

La companyia Pea Green Boat representa 'El rei i el mar' aquest divendres, dia 4, al MUHBA (plaça de Pau Vila, 3). Es tracta d’un espectacle de marionetes per a nens a partir de 3 anys. És necessària la inscripció prèvia trucant al telèfon 932.25 4.244, de dilluns a dijous de 10.00 a 14.00 i de 15.30 a 17.30 hores, i els divendres de 9.30 a 14.00 hores, o escrivint al correu electrònic mhcvisites.cultura@gencat.cat.


2. Tria la teva pròpia aventura al MNAC

Inspirant-se en aquells mítics llibres juvenils dels anys 80 de l’'Elige tu propia aventura', el MNAC (Parc de Montjuïc, s/n) proposa visites dinamitzades al museu en les quals els visitants poden escollir la ruta seguint una sèrie de pautes i en companyia de dos historiadors de l’art, Natalia Esquinas i Martí Casas. L’última d’aquestes visites és dissabte, 5 de gener, d’11.00 a 12.30 hores, i és necessar inscriure-s’hi ‘on line’ en la web museunacional.cat. Per participar-hi, no és necessari deixar els nens i nenes amb l’àvia. Just a la mateixa hora, a l’espai annex a la Sala Oval, el museu proposa '¡Estampida!'. Que no s’estengui el pànic: es tracta d’un taller de gravat i estampació per a nens a partir de 3 anys la mar de xulo inspirat en el bestiari romànic del museu. Ho organitza l’equip Vostok, una referència en estampació. També gratuït.


3. El primer concert de carilló de l’any arriba el dia de Reis

El primer concert de carilló del 2019 al Palau de la Generalitat tindrà lloc el 6 de gener, dia de Reis, a les 12.00 hores, i portarà per nom 'Joguines i contes infantils'. Estarà interpretat per Anna Maria Reverté, que combinarà temes del tirolès Edmund Angerer i del rus Piotr Ilitx Txaikovski. Les sessions solen celebrar-se al Pati dels Tarongers o a la galeria gòtica. Per tant, són una oportunitat per descobrir el so únic de les 49 campanes del carilló, però també per disfrutar de marcs tan especials. Per assistir-hi, és necessari inscriure-s’hi prèviament mitjançant un formulari virtual que es pot trobar a presidencia.gencat.cat/carillo o bé trucant al 012.


4. Poesia maridada amb vi

El Centre Cívic Can Deu (plaça de la Concòrdia, 13) allotja tres recitals de poesia maridats amb vi els dilluns 7 de gener, 4 de febrer i 4 de març a les 19.30 hores. Els organitza l’associació Proartcat, que difon i fomenta l’art de la poesia. Cal inscriure-s’hi prèviament.


5. Música als centres cívics

Els centres cívics de Barcelona i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) organitzen el cicle de concerts 'Música>BCN' del dijous 10 de gener al 26 d’abril. Seran set actuacions dels estils més diversos, del jazz al flamenc, dutes a terme per alumnes avantatjats. Els espais on se celebraran aquest any són Bon Pastor (plaça de Robert Gerhard, 3), Casa Groga (avinguda de Jordà, 27), Drassanes (Nou de la Rambla, 43) i Torre Llobeta (Santa Fe, 2). 

I per al que queda de la pujada de gener...

10 anys de Parking Shakespeare

Fa una dècada que Parking Shakespeare regala els seus muntatges de les obres del dramaturg anglès més universal als llocs més variats. Del 23 de gener al 7 de febrer, s’instal·laran al Centre Cultural La Farinera del Clot (Gran Via de les Corts Catalanes, 837) amb 'Woyzeck', sota la direcció de Marc Rosich. Com sempre, amb un compromís absolut amb el text i la interpretació, però també amb el seu estil gamberro. I com sempre, gratis. Hi haurà representació cada dia a les 20.00 hores tret dels diumenges. Reserva d’entrades a reserves.parkingdhivern@gmail.com. Del 17 de gener al 16 de febrer, es podrà veure al mateix espai 'Al nostre gust. 10 anys de Parking Shakespeare', mostra que repassa la trajectòria de la companyia. 

Notícies relacionades

 

Teatre contra el sistema econòmic

La pròxima proposta de Cotxeres a Escena, el cicle trimestral de teatre professional del Centre Cívic Cotxeres Borrell (Viladomat, 2-8), és 'Accions de resistència', de Susanna Barranco, que mostra una societat futura en què néixer, viure i morir formen part de qualsevol intercanvi mercantil. Una crítica al sistema econòmic. Divendres, dia 25, a les 20.00 hores. Es poden sol·licitar les entrades al telèfon 933.248.350 o a cotxeresborrell.net/accions.