On Catalunya

MUSEU IMAGINARI

Explorant els racons de l'Hotel Alma

Cristina Paricio, editora de Cinc Tintes, especialitzada en llibres de gastronomia, és feliç en qualsevol dels seus racons: el jardí interior, el terrat, el restaurant...

zentauroepp45874025 museo imaginario181220134647

zentauroepp45874025 museo imaginario181220134647 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Si vas amb Cristina Paricio al’Hotel Alma corres un risc. Que no la puguis treure d’allà ni amb aigua bullint. Perquè a qualsevol racó d’aquest establiment (Mallorca, 271), tocant al passeig de Gràcia, se sent tan a gust que no en sortiria en dies. Ella mateixa explica per què: “És un llocque reuneix tot el que m’agrada, ofereix moltes experiències de la ciutat i, a més, la localització és fantàstica”. I aquest lloc, a més, és agradable, bonic, còmode, confortable.

Com el jardí interior. “Sí, però no només és el jardí, que potser seria el més obvi perquè és un meravellós recés de pau on refugiar-te del brogit de la ciutat. És també la terrassa de l’últim pis, amb vistes de 360 graus, ambla Pedreraa escassos metres per una banda i amb laSagrada Famíliaper l’altra, i amb tot Barcelona al voltant. I és també el seu restaurant, amb una proposta gastronòmica basada en producte de temporada i molts plats del receptari català, i amb uns esmorzars oberts al públic del carrer que no són barats, però quevalen molt la pena, amb els millors sucs i tot fet al moment. Fins i tot pots emportar-te'l si no te’l vols prendre allà”.

Actuacions musicals i esdeveniments culturals

Notícies relacionades

L’editora deCinco Tintas, especialitzada en gastronomia, també valora l’activitat de l’Alma, ambactuacions musicals i esdeveniments culturalscom el que va protagonitzar ella mateixa el 2015 amb motiu de la presentació del seu segell. Per cert, ¿quin racó de l’Alma recomana per llegir un llibre? “El jardí, que tant em recorda els ‘back yards’ anglesos. És un pati interior que recupera la idea de Cerdà quan va concebre l’Eixample: convertir elsinteriors d’illa en parcs”.

Un bon lloc, sens dubte, per disfrutar de les seves últimes novetats com el meravellós atles il·lustrat de les regions vinícoles del vi‘La carta de vinos, por favor’o el llibre de receptes‘Supervegano’. O, com fa ella, per fer una copa de vi amb unes amigues.