On Catalunya

ON / OFF

5 coses que no et pots perdre aquesta setmana

El millor: 'Vertigen' de Hitchcock amb orquestra en directe i l'eclèctica vetllada de Club Marabú. El pitjor: uns impersonals Clean Bandit

fcasals46135090 onbarcelona  onoff vertigo181204112551

fcasals46135090 onbarcelona onoff vertigo181204112551

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ON

ON

Hitchcock i orquestra

Totes les excuses són bones per recuperar ‘Vertigen’, el clàssic de Hitchcock, però potser algunes més que d’altres. Per exemple: diumenge, dia 16, Aribau Multicines (sala 5) acull dues sessions (17.30 i 21.30 h.) amb la banda sonora de Bernard Herrmann interpretada en viu per l’Orquestra Simfònica Camera Musicae.


Història personal de l’electrònica

L’editorial valenciana Barlin ens porta ‘Electroshock’, l’assaig biogràfic del DJ i productor Laurent Garnier sobre la història de l’electrònica, en la seva versió expandida i actualitzada del 2013. En total, 440 pàgines (que es fan curtes) d’erudició techno.


Altres horitzons sonors

Club Marabú, la inquieta festa coordinada per CANADA Editorial i Drakis Discs, compta aquest mes amb cartell especialment atractiu: el nom a l’alça de la música urbana Bladee (foto), Ssaliva, la ‘dj’ SHYBOI i el sempre eficaç Kanti. Divendres, dia 14, a l’Astin de la sala Apolo (00.30 hores).


Neorealisme nord-americà

Entre els actes de celebració del 30è aniversari de l’ACCEC (Associació Catalana de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica) destaca la projecció de ‘Wanda’, el clàssic neorealista de Barbara Loden, en versió restaurada en 35 mm. Dissabte, dia 15, a les 19.30 hores a la Filmoteca.


Per als amics invisibles 

Tot i que els dies de fer regals ja estan per caure, potser no tens res preparat per a ningú. Malament. Bona opció: passar pelFleanardó, edició nadalenca d’El Flea en el Centre Cívic Guinardó, on hi haurà objectes d’artesania, col·leccionisme o disseny. Diumenge, dia 16, d’11.00 a 17.00 hores.


OFF

Clean Bandit, uns altres més de la ràdio

Notícies relacionades

Clean Bandit avorreixen bastant, malgrat el desplegament de bones veus, a ‘What is love?’, un disc sense tornades indiscutibles (bé, potser el de ‘Rockabye’) ni sons frescos. Antany curiosament barroc, el grup és ara intercanviable amb gairebé tot el que triomfa a la ràdio.