On Catalunya

el museu imaginari

Disfrutant d'un pastís a Caelum

Joan Vázquez, actor de musicals com 'Paquito forever', tot just acabat, i l'imminent 'Ciutat de gespa', és fan irredempt d'aquesta cafeteria del Gòtic

joan-vazquez

joan-vazquez / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Si, anys enrere, estiguessis passejant pel Gòtic i, de sobte, topessis amb un adolescent amb el cap enganxat al’aparador de Caelum (carrer de la Palla, 8, fent cantonada amb el de Banys Nous), segurament s’hauria tractat de Joan Vázquez. Amb l’edat (36 anys), aquest actor de musicals ja no es queda embadalit mirant aquests pastissos i aquests dolços de monestir tan temptadors, sinó que entra directament a l’establiment per tenir el gran gust de provar-los.

"És un local amb molta energia. Té un aire molt casolà, una decoració rústica molt bonica que el fa molt acollidor, molt íntim, i uns baixos amb parets de pedra que em recorden a una gruta o un celler", descriu l’artista, que té una agenda atapeïda d’espectacles: ha acabat la temporada del musical 'Paquito Forever' i el 12 de desembre en començarà un altre al Maldà, 'Ciutat de gespa', amb lletres escrites per ell mateix que es basen en poemes de Lorca i Wiltman.

EL GÒTIC, UN BARRI "MÀGIC PER PASSEJAR"

Entre un i l’altre, intepretarà, només el 22 de novembre al Goethe Institut, 'Coplas para Ocaña', peça escrita i dirigida per Marc Rosich, amb Marc Sambola (director musical de l’obra) com a guitarrista, que recorda l’icònic artista 'underground’ dels anys 70. 

Caelum és, a més, a prop del restaurant El portalón (Banys Nous, 20), on Vázquez ha celebrat "bastantes coses guais aquests últims anys", i de les galeries d’art, joieries i botigues d’artesania que visita tan sovint. De fet, els seus racons favorits a Barcelona es concentren al Gòtic: "És molt màgic passejar per allà. Quan tinc una estona em deixo perdre pels seus carrers". 

L’"ESPECTACULAR" PASTÍS DE FORMATGE

Notícies relacionades

Tot i que ho fa amb trampa, perquè sempre busca la manera d’acabar a Caelum. "Hi vaig molt sovint. ¡No és bo per a la salut ni per a la silueta!", diu, somrient, abans de recomanar el pastís de formatge: "És espectacular". Però no pot evitar-ho. "Els dolços m’encanten". I Caelum, encara més.