On Catalunya

CIUTAT ON

Fes el salt al 'trampolining'

És la nova paraula màgica del fitnes. Diuen que 10 minuts sobre un llit elàstic equivalen a mitja hora de 'running'. Així que ha deixat de ser zona exclusiva de nens. The Indoor Jumping Club és «el primer espai de salt a Barcelona per a tothom»

zentauroepp45638651 on ana181031190309

zentauroepp45638651 on ana181031190309 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

"Fes l’insecte pal", et diuen. "¡Cames i tors sempre rectes!". Així que tu et quadres com els dels mítings de Vox. Mareja una mica al principi. “És que estàs volant”, et repliquen com si fossis un superheroi en pràctiques. No pujaves a un llit elàstic des dels 10 almenys. Dures el mateix que Màxim Huerta en el Govern. Un minut saltant i escups automàticament: "¡¡¡Caaansaaa!!!". Per molt que cantis mentalment el ‘Salta’ de Tequila a l'estil mantra. No ets l’únic adult amb la llengua fora. Els llits elàstics han deixat de ser zona exclusiva de nens. 

Això ésThe Indoor Jumping Club. “El primer espai de salt a Barcelona per a tothom”, proclama la seva web. L’únic de la ciutat dedicat només a llits elàstics. N’hi ha més de 30. Uns 600 metres quadrats flexibles. “De moment som els únics a Barcelona –assenteix el Dani. D’aquí a un any, no ho sé”. 

Dani Pérez no salta, però et dirà amb precisió quants dies et duraran els cruiximents. És el director del centre. Responsable d’àrea de les instal·lacions d’esport i lleure de Cet10 (tenen un altre 'jumping' per a nens i el Bosc Urbà del Fòrum).  

Trampoline parks,anomenen a aquestes instal·lacions elàstiques. El 2011 hi havia 40 parcs; a finals del 2017, més de 1.000, segonsl’associació internacional de ‘trampoline parks’. “I més que n’obriran”, augura el Dani. “Estan molt de moda i ho estaran més”, diu amb seguretat de vident. 

És la nova paraula màgica del fitnes. trampolining. Ja es fan classes en gimnasos amb llits elàstics individuals. “Aquí no ha arribat encara, però arribarà”, augura el Dani. Diuen que 10 minuts de salt equivalen a mitja hora de running. “Està estudiat –assenteix el director. Cremes calories, guanyes elasticitat, equilibri. Fas molt d’exercici.  I surts amb la sensació d’haver generat endorfines a sac”, diu, rient. "És recordar quan eres petit". 

The Indoor Jumping Club

Carrer del Perú, 160-162. Horari: Laborables, de 10.00 a 14.00 i de 16.30 a 21.00 hores; caps de setmana, de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.00. Preu: de dilluns a dijous: 4 € (15 minuts) i 10,50 € (1 hora); de divendres a diumenge: 4,50 € (15 minuts) i 12,50 € (1 hora). Abonament mensual: 39 €.

“En una hora estàs fent un mortal”, et promet el Gus. Gustavo Molina, el monitor, 35 anys, parla amb accent veneçolà i fa gambades pel club com si calcés botes de set llegües. No te’n fiïs: la seva amabilitat és directament proporcional als cruiximents que deixa.

El Gus et col·loca davant un llit elàstic: a la gatzoneta, i estires les mans com si anessis a sortir volant a l’estil Superman. Acabes fent una tombarella cap a davant nivell EGB. “Acabes de fer el teu primer mortal –diu el monitor, rient. Tot i que no és olímpic”. 

Lliçons de ‘coach’

"¿Pugem una miqueta?" -et va picant. En una hora ho tens fet”. I li dius que sí sense parpellejar, pensant ja en el postureig d’Instagram. Aprendràs (tard) que un no s’ha de picar mai al saltar si no vol convertir-se en una barreja de ‘Las chicas de oro’ i Chiquito. ¡Compte amb el lumbago!

LO+

Afegiran experiències interactives: al saltar podràs interactuar amb imatges.

LO-

Compte amb els excessos si no vols convertir-te en una barreja de ‘Las chicas de oro’ i Chiquito.

El Gus va pujant la dificultat de forma progressiva: amb mans, sense mans, amb matalàs, sense. “És anar desbloquejant de mica en mica”, explica. De vegades juraries que és un ‘coach’. "És molt de psicologia", afegeix. "T’ajuda aquí i fora". 

Notícies relacionades

La classe elàstica inclou fins i totexercicis de confiança: El Gus et col·loca d’esquena a un fons encoixinat, a la zona de pràctiques, i et diu que et tiris en planxa sense mirar enrere. Sí, és clar, ara ho faig... ¿segur? Fins i tot amb la mà a la zona del lumbago, ja estàs pensant a tornar un altre dia. “És una cosa que no fas una vegada en la vida”, garanteix. 

Els llits elàstics donaran encara més de si. Aquest ‘jumping club’ afegirà en un mes experiències interactives, anuncia el director. “Podràs interactuar amb una imatge mentre saltes”, detalla. Amb il·luminació a prova d’adolescents. “Com si fos una discoteca –afirma el Dani–, però fent esport”. 

Temes:

Ciutat on