Inicia sessió

Inicia sessió amb el teu compte dEl Periódico

He oblidat la contrasenya Política de privacitat

Si encara no ets usuari, Registrat

ON / OFF

5 coses que no et pots perdre aquesta setmana

El millor: l'aniversari del Flea Market i la retrospectiva d'Hirokazu Kore-eda. El pitjor: The Ting Tings no troben el 'hit'

Juan Manuel Freire

5 coses que no et pots perdre aquesta setmana

ON

ONZE ANYS DE NEOMERCAT AMBULANT

El Flea Market compleix 11 anys, per això la seva pròxima i prometedora cita (diuen que hi haurà sorpreses) serà l’11 de l’11. A la plaça de Blanquerna, al costat del Museu Marítim, de 10.00 a 17.00 hores, per ser precisos. Ves abrigat/a, o busca algun jersei frondós allà mateix.


UNA NOVA ELEANOR FRIEDBERGER

La part femenina del grup de culte The Fiery Furnaces continua brillant en solitari. En el seu últim disc, ‘Rebound’, inspirat per una discoteca gòtica d’Atenes, injecta elements ballables al seu pop observacional. El presenta dijous, dia 15, a VOL a preu amic: 8 euros l’anticipada, 10 en taquilla.


RETROSPECTIVA ESSENCIAL 

Palma d’Or a Cannes-2018, 'Un asunto de familia’(foto) obre divendres, dia 9 (19.30 hores), l’homenatge de l’Asian Film Festival al director sud-coreà Hirokazu Kore-eda. Aquesta i la resta de pel·lícules, totes interessants i algunes de sublims, es veuran a la Filmoteca de Catalunya.


25 ANYS DE L’ALTERNATIVA

El festival de cine independent celebra el seu primer quart de segle amb una programació temptadora que comença dissabte, dia 10. La seva secció oficial inclou probables joies com ‘América’ i ‘Trote’ (foto), primer llarg de Xacio Baño, i hi haurà una secció paral·lela dedicada a les dones muntadores.


LA DISTOPÍA DE SCHWEBLIN

A la seva nova novel·la, ‘Kentukis’ (Literatura Random House), la celebrada autora argentina Samanta Schweblin imagina un món on les persones poden interactuar a través de ninots amb forma d’animals. Per a adeptes de ‘Black mirror’ i la fantasia que potser no ho és tant. OFF

THE TING TINGS, A MIG CUINAR

¿Els recorden? A finals de la dècada passada, The Ting Tings van aconseguir alguns lloables èxits dance-punk que, de tant en tant, treuen de nou en emissores nostàlgiques. Difícilment perduraran així les cançons de l’anodí, antiquat, a mig cuinar ‘The black light’.